2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Šokoladinis pyragas

Laaaabai šokoladinis, ir labai puikus! Tik aš nedariau pertepimo, recepte buvo su šokoladiniu pertepimu per vidurį.

Receptas iš šitos receptų kortelių "papkutės".


Reikės:

90 g. juodo šokolado
115 g. nesūdyto sviesto
90 g. rudojo cukraus
1 v.š. auksinio sirupo (golden syrup)
175 g. miltų
25 g. karčiosios kakavos
1/2 a.š. sodos
1/2 vanilės esencijos
2 dideli kiaušiniai
90 ml. pieno
Aš dariau be pertepimo, o užbarsčiau kelis sutrupintus gabaliukus karūnos šokolado su riešutais ant viršaus

Kas nori su pertepimu, štai receptas jam:
140 g. juodo šokolado
140 g. pieniško šokolado
250 ml. grietinės

(ištirpinti šokoladus ant garų, neperkaitinti tik, nukelti nuo ugnies, gerai permaišyti, kol paliks vientisa masė, ir įmaišyti grietinę. Gerai viską permaišyti ir pertepti perpjautą pyragą, bei aptepti viršų).


Į puodą sudęti smulkintą šokoladą, sviestą, cukrų, auskinį sirupą (manau jis nebūtinas,bet turėjau, tai dėjau)ir viską maišant ištirpinti ant mažos ugnies.
Palitki viską atvėsti.
Persijoti miltus, kakavą bei sodą į indą, ir padaryti duobutę per vidurį. Supilti paruoštą šokoladinę masę, gerai išmaišyti, tada sudėti jau atskirai išplaktus kiaušinius, pieną bei vanilę. Viską atsargiai permaišyti iki vientisos masės. NEPLAKTI.
Pasiruošti kepimo indą, įkloti kepimo popierių,arba kepti silikoniniame inde, supilti paruoštą masę, apiberti smulkintu šokoladu (arba vien riešutais, jei norima)


Orkaitę įkaitinti 170 laipsnių ir kepti apie 15-20 min. kol prilietus bus švelniai minkštas. Išimti iš indo ir leisti atvėsti.


Pasidaryti arbatos puodelį ir mėgautis :)



p.s.greitu metu įkelsiu ir šokoladainio (chocolate brownies) receptą. Palyginus abu, turbut daryčiau geriau šį pyragą, ir dėčiau riešutų bei karamelės į vidų.
Šokoladainis patiko, tačiau labiau trupėjo. Šitas toks drėgnesnis, sunkesnis, sodrus pyragas.

1 komentaras:

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...