2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Lasagne (lazanija)

Recepto šaltinio neturiu, jau seniai darau taip, tai net nežinau iš kur sužinotas receptas...


Reikės:

Lazanijai skirtų makaronų lakštų
~ 300 g. faršo (kiekiai priklauso nuo valgytojų)
1 svogūnas
1 skardinė koncervuotų pomidorų
2 v.š. pomidorų tyrės
2 v.š. sviesto
~200 ml pieno
2-2,5 v.š. miltų
žiupsnelis malto muskato riešuto
druskos
pipirų
tarkuoto sūrio, arba sūrio lakštų

Pirmiausiai pasiruošti raudonąjį padažą.

Susipjaustyti smulkiai svogūną, jį pakepinti ant keptuvės kol gražiai pagels, dėti faršą, paprieskoniuoti, ir viską gerai apkepinti (kadangi naudoju tik jautienos faršą, kartais į mėsą pilu šiek tiek gazuoto vandens arba pieno, būna minkštesnė). Sudėti koncervuotus pomidorus (jei jie nesmulkinti, tai pirmiausiai viską susimulkinti), bei pomidorų tyrę, ir dar viską pakepinti kol susijungs į vientisą masę.

Tada pasiruošti bešamelio padažą.

Keptuvėje ištirpinti sviestą, dėti druskos, pipirų ir malto muskato riešuto (aš jį dedu visada, suteikia malonų prieskonį).Supilti dalį pieno, suberti miltus, ir pastoviai maišant pakaitinti, ir gerai išmaišyti miltus, vis maišant pilti likusį pieną, kol gausis pakankamai tirštas padažas, bet ne per tirštas.

Pasiruošti skardelę, kurioje keps lazanija.
Aš iškloju kepimo popieriumi, kad lengviau būtų išimti ir valyti.
Į dugną pilti šiek tiek raudono padažo, ant viršaus pora šaukštų balto, dėti lazanijos lakštus (neapvirtus!), ir sluoksniuoti - raudonas padažas, baltas, lakštai, raudonas, baltas, lakštai.
Pats paskutinis sluoksnis gaunasi lazanijos lakštai, padažas ir ant viršaus sūris.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
Tikrinti geriausia su peiliu, įsmeigus į lakštus, jei viskas lengvai duriasi, lakštai minkšti, sūris išsilydęs ir gražiai apskrudęs, lazanija paruošta.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...