2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Pica

Picos pagrindas iš Jamie Oliver laidos.
Dariau dažniausiai pagal tą, kai noriu traškios ir plonos picos. Žinau, kad visada gaunas, niekada nenuvilia (nors ir čia buvo kepta "ant greičio" po labai nesėkmingos picos tešlos su medum.. nesuprantu, kodėl man nesigavo, kai daugumai labai patiko :( )


Picos pagrindui reikės:

500 g. miltų
1/2 valgomo šaukšto jūros druskos
7 g.sausų mielių
1/2 valgomo šaukšto rudo stambaus cukraus
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
325 ml. šilto vandens

Picos priedams pagal pageidavimus.

Ant švaraus stalo ar spintelės paviršiaus persijoti miltus, juos sumaišyti su druska.Per vidurį padaryti duobutę.
Mieles, cukrų bei alyvuogių aliejų sumaišyti ir supilti vandenį ir palikti šiek tiek pastovėti.
Tada pilti po truputį vandenį ant miltų, į tą duobutę, ir šakutės pagalba pradėti maišyti nuo šonų, vis pripilant daugiau vandens, kol galiausiai viskas susimaišo. Greičiau papylus viskas bėga nuo miltų, tad reikia pastoviai su šakute iš šonų berti daugiau miltų. Galiausiai viską gerai išminkyti rankomis (jei reikia, pridėti šiek tiek miltų, nes man kibo dar prie stalo). Viską gerai minkyti apie 5 minutes, kol tešla pataps maloni, elastinga ir nekibs nei prie rankų, nei prie stalo.
Tada didesnį indą nei tešlos gabaliukas pamiltuoti, tešlą dėti į vidų, ir uždengti drėgnu rankšluosčiu bei šiltoje vietoje palikti pakilt 1 val laiko ar daugiau, kol padvigubės.
Pakilusią tešlą gerai iškočioti, itin plonai, jei norisi plonos picos. Patepti alyvuogių aliejumi. Šį kart naminio padažo nedariau, nes nebebuvo kada,pica buvo kepama expromtu, tai patepiau keliais a.š. Heinz pomidorų padažu.
Dėjau kumpio gabalėlius,pomidoro riekutes, pjaustytas alyvuoges bei sūrio, apibarsčiau provanso prieskoniais.
Kepti apie 15-20 min, kol gražiai paruduos.

7 komentarai:

  1. Sveiki, man kažkodėl plyšta tešla kočiojan, ir neiškyla burbulai kepant picą,gal blogi miltai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. ehm sunku pasakyt kodėl, gal per daug miltų pridėjot? nežinau iš ties tų techninių dalykų kodėl kartais būna vienaip ar kitaip,tai sunku ką ir pasakyt.
    miltus aš naudoju eilinius, kvietinius, ne jokius ten extra ar ką.
    šiaip niekada šis receptas nepavedė.

    arba galvoju gal mielės senos, nepakilo gerai tešla? neliko jai elastingumo, tai ji ir nesikočioja gerai? ar pakilo tešla laikant su mielėm bent dvigubai? ji turi b9t tokia puri, minkštutė..

    AtsakytiPanaikinti
  3. gal mielės buvo senos, o kokias mieles jūs naudojat?

    AtsakytiPanaikinti
  4. va tokias iš dr. oetker

    https://www.edelweissimports.com/images/P/Oetker%20Yeast%20Levure.jpg

    svarbu, kad būtų šviežios, nes taa jos neatlieka savo darbo. ir dar būtinas cukrus, kad pradėtų jos "dirbti" gal tą pamiršot?

    AtsakytiPanaikinti
  5. o kaip nustatyti vandens temperatūrą, aš neturiu termometro ir ar geriau iš kriauklės ar virintą?

    AtsakytiPanaikinti
  6. aš ir nenaudoju termometro, vandenį šildau arba mikrobangėj, arba virintą.
    šiltas turi būt toks, kad įkišus pirštą galėtum laisvai laikyt, na kad nesijaustų karšta, bet ir nebūtų taip visai vos vos.nu kaip čia ir paaiškint raštu sunku... :) reikia pajaust :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai puiki tesla,lengvai formuojasi,tasi ir pusleta,o iskepus traski.As tik pagal si recepta ir kepu pica,niekada nenuvyle.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...