2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Traški vištiena su česnakais

Dar vienas išbandytas Jamie Oliver receptas iš "Oliverio ministerijos" knygos.


Taip apvoliotą galima kepti mėsą bei žuvį. Jau išbandžiau ir su jautienos kepsneliais ir su žuvim.
Turbūt skaniausias variantas su vištiena, paskiau su mėsa, su žuvim kiek birėjo viskas, bet skonis buvo tikrai geras. Labai rekomenduoju išbandyt, aš paprastai darau su džiuvesėliais, bet čia dar vienas kiek kitoks būdas.

2 porcijom Reikės:

1 Vištienos krūtinėlės
1 nemažos česnako skiltelės
1 citrinos
~6 trapučių (man suėjo visi 12, nuo dydžio priklauso, pas mane tokie kaip nuotraukoj)
trapučiai turima omeny šitie ėmiau paprastus, nesūdytus, jei dedasis sūdyti gal reiktų kiek mažiau druskos
25 g. sviesto
žiupsnelis šviežių petražolių
2 v.š. miltų
1 kiaušinis
Druskos, pipirų
Aliejaus kepimui (arba kepti orkaitėje)

Vištienos krūtinėlę perpjauti išilgai per pusę, kad gautųsi 2 porcijos, ir šiek tiek su peiliu įpjauti įstrižai keliose vietose (bet ne per visą).
Į kombainą sudėti trapučius, gabaliukais pjaustytą sviestą, išspausti česnaką, berti šiek tiek druskos, pipirų, nutarkuoti visą citrinos žievelę.


Malti tol, kol pasidarys trupiniai. Man iš pradžių buvo nepakankamai trapučių, viskas kibo, tai įdėjau dar, kad gautųsi birūs trupinukai.
Pasiruošti kepimui keptuvę bei dubenėlius, jų reikės 3.
Į vieną įmušti kiaušinį ir gerai išplakti.
Į kitą suberti miltus, o trečiam sudėti paruoštus trupinius.
Imti vištienos krūtinėlę, pavolioti miltuose, tada merkti į kiaušinį ir galiausiai į paruoštus trupinius. Apspausti reikia gerai, kad visa mėsa pasidengtų trupiniais, susinaudoti turi visi. Iš pradžių atrodė labai daug, bet suėjo viskas.
Jei kepama keptuvėje, ją gerai įkaitinti su šlakeliu aliejaus, ir apekpti iš abiejų pusių ~ 5 min. Jei kepama orkaitėje, kepti apie 15 min.
Patiekti su citrinos riekele, kad būtų galima išspausti sultis ant viršaus.

Labai kvapni, traški vištiena. Tikrai neliks abejingų ♥
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...