2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Aromatingas obuolių pyragas

Receptas kaip min. 15 metų senumo, iš mano seno mokyklinio receptų sąsiuvinio...

Reikės:
  • 100 g. margarino kepiniams 
  • 100 g. cukraus (dėjau apie 70, nes obuoliai saldūs)
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g. miltų
  • 1 v.š. krakmolo
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis maltų gvazdikėlių bei cinamono
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 2-3 obuoliai + 1 a.š. rudo cukraus ir ~1 a.š. sviesto pyrago viršūnėlei
  • 1 v.š. romo ar kito kvapnaus gėrimo
  • Cukraus pudros apibarstymui (jei norima) 

    Margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi,  cinamonu, gvazdikėliais išsukti iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius vis gerai išmaišant, suberti persijotus miltus bei krakmolą sumaišytą su kepimo milteliais. Viską gerai permaišyti, kad neliktų gumulėlių.
    Obuolius nusilupti, susipjaustyti riekutėmis ir sumaišyti su citrinos sultimis bei romu.
    Skardelę patepti riebalais arba įkloti kepimo popierių. Supilti jau paruoštą tešlą, sudėti ant viršaus pjaustytus obuolius (galima ir įmaišyti, kaip jau patinka), ir užberti rudąjį cukrų bei smulkiais gabaliukais supjaustytą sviestą.Sviesto daugiau nei 1 a.š. nereikia. Užtenka kelių mažų gabaliukų, sviestui lydantis susijungia su cukrumi ir gaunasi skani karamelė.
    Kepti  įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. Tikrinti pagaliuku, kai jau nebekibs.
    Leisti atvėsti ir tada pjaustyti.
    Pyragas gavos drėgnas, sunkus, ( tikrai ne korėtas ir ne purus kaip lengvas biskvitas).
    Kadangi skardelė nedidelė, o žmonių buvo 6, tai kitai dienai neliko, negaliu pasakyt koks jis pastovėjęs...


    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą

    Varškiniai čirviniai blynai

    Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...