2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Šokoladainis (chocolate brownie) pagal Beatą

...ir garbingas 200 tasis įrašas bloge...!
 
Receptas iš knygos "Beatos virtuvė"


Reikės:

200 g. juodo šokolado
250 g. sviesto
3 kiaušiniai
200 g. cukraus (apsėjau su 150)
150 g. miltų
2 v.š. karčios kakavos
Žiupsnelis druskos
1/4 a.š. kepimo miltelių
100 g. karamelės (Rududu) aš naudojau karvutės saldainius
Saujelė riešutų (orig. recepte buvo riešutų sviestas)

Ant garų ištirpinti šokoladą bei sviestą iki vientisos masės. Kitame dubenyje lengvai išsukti kiaušinius su cukrumi. Miltus sumaišyti su kakava, druska bei kepimo milteliais. Kai šokoladas ištirpsta (užvirti nereikia), nukelti nuo ugnies, maišant supilti masę į kiaušinius, suberti miltus ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Skardą būtina iškloti kepimo popieriumi, nes kitaip šokoladainis kibs.
Supilti paruoštą masę. Supjaustyti karvutės saldanius ir sudėlioti ant viršaus (jei naudojam rududu, su šaukšteliu po nedidelį gabalėlį). Prie karvutės šalia sudėlioti ir pasmulkintus riešutus (naudojau lazdyno bei migdolus). Viską lengvai ranka paspausti, kad riešutai ir karamelė pasinertų į vidų.
Orkaitę įkaitinti 170 laipsnių ir kepti apie 25 min. neperkepti, nes sudžius. Palikti atšalti per anktį, geriausiai šaldytuve, ir kitą dieną supjaustyti gabaliukais.
Ištirpę karvutės saldaniai ir riešutai su šokoladu ... derinys vertas milijono... ♥

p.s.
Aš kepiau didesnėje skardoje, gavos ilgesnis ir žemesnis.
Nežinau kodėl, bet jis šiek tiek byrėjo pjaunant.

Skanaus!

2 komentarai:

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...