2011 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Plikyti sausainiai

Receptas iš čia


Dariau 3 kartus, paprastai jau pasiduodu po pirmo, jei reikia daug darbo, bet čia užsibrėžiau, kad darysiu, kol pavyks.... pirmą kart nepavyko tešla, na nes mano žioplumas, jos neužviriau... antru kartu tešla pavyko, bet neturėjau su kuo išspaust, tai dariau su paprastu maišeliu. Gavos tokie kauburiukai, skanūs, bet nelabai išvaizdūs. O trečiasis kartas nemelavo, ir skanūs, ir visai simpatiški.
Tai va, pasidalinu receptuku.

Reikės:

  • 350 ml. pieno (riebesnio)
  • 75 g. sviesto
  • 50-60 g. cukraus (orig. recepte dėjos rudasis, ir net 120g. na man pasirodė labai per daug, ypač plikytų labai saldžių nemėgstu. Tai man 50 gramų buvo sočiai. Kas mėgsta saldžiai, reiktų jau daugiau)
  • 170 g. miltų
  • 3 didelių kiaušinių

    Puodelyje ištirpinti sviestą, pieną bei cukrų. Kai užvirs išjungti ugnį ir maišant supilti persijotus miltus, maišyti tol, kol masė susijungs į rutulį. Visa tai įvyksta labai greit, jei masė ilgai nesijungia, ir lieka vis dar skysta, kaip blynų (kaip man buvo pirmu kartu), reiškias, nebuvo užvirę.
    Masę atvėsinti, bet ne visai iki šaltumo. Aš mušau kiaušinius kai buvo vos dar šilta (jei bus per karšta, kiaušiniai gali "iškepti" ).
    Taigi į atvėsusią masę mušti vieną po kito kiaušinius, gerai išmaišant. Maišyti galima arba mikseriu, arba ranka. Aš maišiau ranka, mediniu šaukštu, pailsint vis, bet gerai išsimaišė.
    Paruoštą tešlą dėtį į konditerinė maišelį su antgaliu ir spausti sausainukus ant kepimo popieriaus. Palikti tarpelius, nes jie dar pūsis.
    Įkaitnti orkaitę 180-190 laipsnių ir kepti apie 15-20 min priklausomai nuo sausainėlių dydžio. Kepa greit, būtina stebėti!

    Iškepusius sudėti į indą ir palikti atšalti. Skaniausi jie kitą dieną, nes šilti visiškai be skonio, ir nepanašūs net į plikytus, man asmeniškai, o kitą dieną - liuks!


    Skanaus!

    6 komentarai:

    1. vau tobuli<3
      Jau kaip dziaugiuosi, kad vel dedi receptus valioo, aciu !!

      AtsakytiPanaikinti
    2. oi... iki tobulumo dar tooooli...
      bet stengsiuos stengsiuos visur gerint ką pavykss.\Ačiū ;)X

      AtsakytiPanaikinti
    3. Labai skanus gavosi sausainiai, ir saldumo pilnai uzteko.

      AtsakytiPanaikinti
    4. Smagu girdėt! man ir saldumo pilnai pakanka.

      AtsakytiPanaikinti
    5. Turiu klausimą, nes labai mėgstu šiuos sausainiukus - kaip išlaikyti, kad jie sekančią dieną būtų tokie pat minkšti kaip ir pirmą? Man jie sukietėja :( Dėti į maišelį? Dėkui :)

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. aš laikau sandarioj dėžutėj, bet maišelis, manau, ir tiktų. būtinai reikia kažkur, nes atvirai laikant jie tikrai sukietėja.
        esu girdėjus dar kad deda į šaldytuvą su maišeliu. bet tik tada jau šalti valgyt, kelias sek. gal mikrobangėj galima.

        Panaikinti

    Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

    Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...