2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Varškėtukai su špinatais

Receptuką atradau Čia, originalas būtų 7 ingredientų knygoje. Labai patiko idėja, nes varškėtukus mėgstu, špinatus taip pat. Manieji nesigavo tokie žali, įtariu dėl to, kad aš nedariau su mikseriu, tada būtų išsiskyrę daugiau sulčių iš špinatų. Bet aš ir nelabai norėjau jų tokių žalių :) 

Stiklinė 200 ml

Reikės:

200 g. pusriebės arba riebios varškės
1 kiaušinio
Saujelės šviežių špinatų lapelių
~1 ar 1,5 stiklinės miltų 
Žiupsnelio druskos ir cukraus

Špinatus susipjaustyti smulkiai. Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, berti druską, cukrų, sudėti špinatus ir viską gerai išmaišyti šakute (galima ir mikseriu). Palaipsniui berti miltus. Jei atvirai miltų nematavau, tiesiog kliovausi intuicija, vis pridėdama po šaukštą. Minkiau tiek, kol tešla nebekibo prie rankų bet buvo vis dar minkštutė. 
Ant miltuoto stalviršio išsiversti visą tešlą, iškočioti rankų pagalba plonas "dešreles" ir pjaustyti nedidelius gabalėlius įstrižai. 
Užsivirinti pakankamą kiekį vandens su trupučiu druskos, į verdantį vadenį sudėti varškėtukus ir virti ~7 minutes, kai jau gražiai išsipučia ir pakyla į paviršių, patampa blizgūs - varškėtukai išvirę. Paragaukit dar prieš išjungiant :) 


Valgiau su grietine, manieji buvo labiau į sūrumą nei saldumą, todėl cukraus ir druskos kiekį pasireguliuokite kokių varškėtukų norite. Su špinatais man jie skaniau į sūrumą. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...