2014 m. balandžio 19 d., šeštadienis

Lašiša su žaliaisiais šparagais



Aš nežinau kaip jūs, bet aš šiandien turėjau P.U.I.K.I.U.S pietus. Gal nelabai gražu čia taip girtis, bet skonio receptoriai buvo labai patenkinti :) vat :)

Šparagai - viena geriausių pavasario daržovių. Ne visi juos mėgsta, tačiau bereikalo. Juos taip paprasta paruošti, tinka turbūt prie bet kokio patiekalo, turi mažai kalorijų ir daug reikalingų elementų (augalinių baltymų, kalio, cinko, geležies,  A, B, C vitaminų). 

Kiekvieną pavasarį vis žadu pabandyti baltuosius šparagus, pas mus, Belgijoje, juos augina gan plačiai, populiari daržovė, bet vis pamirštu ir praeina sezonas. Nežinau kaip baltieji, nes nesu ragavusi, bet žalieji man patinka.

O šiandien pietums mintyse susidėliojau meniu su lašiša.

Vienai porcijai sunaudojau:

Lašišos gabalėlį
5 šparagus
6 vyšninius pomidoriukus
Kuokštelį šviežių petražolių
Druskos, pipirų
Žiupsnelį dž. pomidoro ir baziliko mišinio
Gabaliuką sviesto šparagų apkepimui
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. majonezo
Šiek tiek tarkuoto parmezano


Šparagus nusiplauti, apiplikyti verdančiu vandeniu, nupjauti maždaug 2 cm nuo galo, nes koteliai kieti, ir nelabai skanūs.

Lašišą naudojau šaldytą, ir ji nebuvo pilnai atšilus, taip ėmiau specialiai, kad šiek tiek vandenuko sudaryto padažo pagrindą.

Į dubenėlį sudėti smulkiai kapotas petražoles, paskaninti druska, pipirais, dar dėjau džiovinto pomidoro ir baziliko mišinį, pilti alyvuogių aliejaus maždaug 2 va.gomus šaukštus.
Pasiruošti nemažą gabalą stiprios folijos, padaryti tokį kaip krepšelį pakeltais kraštais, kad neišbėgtų padažas kepant.
Dėti lašišą į foliją ir ištrinti paruoštu petražolių mišiniu, kas lieka supilti viską ant viršaus. Viršų dar ištepti šaukšteliu majonezo. Šalia sudėti vyšninius pomidoriukus. Folijos galus pakelti į viršų ir gerai užlankstyti, kad nebūtų tarpų.

Dėti į skardelę ir kepti 190-200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabaliuko didumo ). Kartu su lašiša dėjau kelis bulvių kroketus.

Praėjus maždaug 15 minučių patikrinti kaip kepa lašiša, jau turėjo susidaryti padažiukas, pomidoriukai suminkštėti. Jei lašiša jau iškepus, atidengti folijos viršų bet ne iki galo, kad neišbėgtų padažas! ir dar palikti apskrusti žuvies paviršiui apie 7-8 minutes. Tuo tarpu įsikaitinti grill ar paprastą keptuvę, dėti gabaliuką sviesto ir apkepti šparagus. Jie apkepa greitai, pradeda susitraukti ir skūrelė tarsi atšoka.

Patiekti į lėkštę, ant žuvies užpilti susidariusį padažiuką iš folijos ir užtarkuoti parmezano sūrio.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...