2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Keptų ryžių ir vištienos troškinys su daržovėmis


Turite keptos ar virtos vištienos likučių ir nežinote kur panaudoti, ar norite greitų priešpiečių per +- 15 min? Prašau, mano ne kartą darytas, mėgiamas, keptų ryžių ir vištienos troškinukas.

Reikės:

Keptos ar virtos vištienos likučių (šį kartą kepiau visą vištą, liko įvairių dalelių, tai tiesiog nupjausčiau mėsytę ir pasmulkinau)
Ryžių (basmati arba ilgagrūdžių)
Nedidelio svogūno
1-2 morkyčių
Saujelės šaldytų žirnelių
Nedidelės saujelės šaldytų šparaginių pupelių
Riekutės raudonos paprikos

Dar tinka koncervuoti kukurūzai. Daržovės pagal skonį ir šaldytuvo turinį, paprikos nebūtina, bet turėjau pasilikusią riekutę tai ir idėjau.

Užsikaisti vandenį ir jam užvirus, išsivirti ryžius, nepervirti.
Kol ryžiai verda pasiruošti likusius produktus: vištieną susimulkinti mažesniais gabaliukais, morkas susipjaustyti mini kubeliais, šparagines pupeles susipjaustyti į mažesnius gabaliukus, svogūną taip pat smulkiai, jei naudojama paprika, ją taip pat susismulkinti.
Įkaitinti didesnę keptuvę (idealiai čia tinka gilios) su šlakeliu aliejaus, berti svogūnus, morkas bei šparagines pupeles. Pastoviai vartanti apkepinti, kai jau beveik minkštos morkos, berti papriką ir žirnelius, paskaninti pipirais, druska ar kitais mėgiamais prieskoniais. Kai visos daržovės suminkštėjo (bet neturi gautis košė), suberti vištieną, pakepinti dar truputį, kad peršiltų.
Tuo tarpu ryžiai jau bus išvirę, juos gerai nukošti ir perlieti šaltu vandeniu.
Nuvarvinus vandens perteklių dėti į keptuvę ant karštos ugnies pastoviai maišant dar pakepinti 1-2 minutes.
Ir viskas, tiekti į lėkštę, padažo čia nėra, bet man jo ir netrūko.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...