2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Pyragas su slyvomis

Receptas iš šios knygutės



Greitai paruošiamas, drėgnokas, skanus pyragas.
Orig. recepte buvo su uogomis, bet aš pasirinkau daryti su raudonomis slyvomis.

Reikės:

Stiklinė 200ml.

3 3/4 stiklinės miltų
1 3/4 stiklinės cukraus (ei su saldesnėm uogom, reiktų kiek mažiau)
1 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
200 g. sviesto
1 stiklinė natūralaus jogurto
1 kiaušinis
1 kg slyvų arba 1 1/2 litro uogų

Sumaišyti miltus, cukrų, sodą ir kepimo miltelius į vientisą masę. Supilti ištirpintą ir ataušintą sviestą, viską gerai permaišyti, gausis tokie maloniai minkšti trupiniai. Stiklinę tešlos atidėti - jos reikės barstyti ant pyrago viršaus.
Supilti į masę jogurtą ir įmušti kiaušinį, viską gerai išmaišyti.
Susipjaustyti slyvas riekutėmis.
Tešlą pilti į indą, sudėti slyvas ant viršaus, bet užbarstyti pasilikta tešla.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių.
Kadangi mano skarda buvo apvali tai pyragas gavos aukštas, kepiau apie 1 val. jei žemesnis, kaip orig. recepte, tai rašo, kad kepti 25min. Reikia tikrinti mediniu pagaliuku, kad nekibtų.
Kitą dieną net skanesnis!

2 komentarai:

  1. Atrodo skaniai, o kaip manai su obuoliais tiktų ir?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau tiktų taip pat puikiai, nes pagrindas skanus.
    Tik nežinau gal geriau ir dėti tik ant viršaus, o ne maišyti per visą pyragą.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...