Receptas iš šios knygutės
Greitai paruošiamas, drėgnokas, skanus pyragas.
Orig. recepte buvo su uogomis, bet aš pasirinkau daryti su raudonomis slyvomis.
Reikės:
Stiklinė 200ml.
3 3/4 stiklinės miltų
1 3/4 stiklinės cukraus (ei su saldesnėm uogom, reiktų kiek mažiau)
1 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
200 g. sviesto
1 stiklinė natūralaus jogurto
1 kiaušinis
1 kg slyvų arba 1 1/2 litro uogų
Sumaišyti miltus, cukrų, sodą ir kepimo miltelius į vientisą masę. Supilti ištirpintą ir ataušintą sviestą, viską gerai permaišyti, gausis tokie maloniai minkšti trupiniai. Stiklinę tešlos atidėti - jos reikės barstyti ant pyrago viršaus.
Supilti į masę jogurtą ir įmušti kiaušinį, viską gerai išmaišyti.
Susipjaustyti slyvas riekutėmis.
Tešlą pilti į indą, sudėti slyvas ant viršaus, bet užbarstyti pasilikta tešla.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių.
Kadangi mano skarda buvo apvali tai pyragas gavos aukštas, kepiau apie 1 val. jei žemesnis, kaip orig. recepte, tai rašo, kad kepti 25min. Reikia tikrinti mediniu pagaliuku, kad nekibtų.
Kitą dieną net skanesnis!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Atrodo skaniai, o kaip manai su obuoliais tiktų ir?
AtsakytiPanaikintiManau tiktų taip pat puikiai, nes pagrindas skanus.
AtsakytiPanaikintiTik nežinau gal geriau ir dėti tik ant viršaus, o ne maišyti per visą pyragą.