2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

Greita traški duonelė

Receptas iš čia

Kai pamačiau šią duonelę iš kart sužavėjo, kad greit pasidaro, ir atrodė skaniai.
Man nesigavo tiek daug skylučių, tačiau skonis mums patiko.
Lengvai salstelėjusi nuo medaus, traškiu paviršiumi ir minkštu vidumi su skylutėmis.
Aš dar nuo savęs bėriau sezamo sėklų ant viršaus.



Reikės:

500 g. kvietinių miltų plius dar šiek tiek minkant
375 ml. šilto vandens
1 v.š. medaus
1 a.š. druskos
1 1/4 a.š. sausų mielių

Ištirpinti medų šiltame vandenyje.
Miltus persijoti ir sumaišyti su mielėmis.
Padaryti per vidurį duobutę ir supilti vandenį su ištirpusiu medumi.
Su šakute viską permaišyti, kol nebeliks sausų miltų. Tešla nebus elastinga ar švelni, bet taip turi būti.
Užbrastyti šiek tiek miltų ant viršaus, indą uždengti aliuminio folija ir palikti šiltoj vietoj ~1 val pakilti.
Kylant pasidaro daug skylučių, turbūt mano klaida buvo, kad nebuvo tiek skylučių, kad aš dar ją perminkiau kelis kartus prieš formuojant duoneles. Kuo mažiau paskiau minkoma, manau, kad būtų daugiau skylučių. Kitu kartu bandysiu taip.
Taigi, pakilusią tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus, padalinti į tris dalis, ir maždaug suformuoti pailgus kepalėlius, jie bus visai mažučiai, bet kepant per pirmas minutes gerokai pakils.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir pabarstyti miltais.
Perkelti duoneles ant popieriaus, dar pakoreguoti formą, nes tešla gerokai kimbanti, tai sunku išlaikyti formą keliant. Miltuota duonelių pusė turi būti ant viršaus.
Aš dar patepiau šiek tiek vandeniu ir užbarsčiau sezamo sėklomis.
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių ir netikrinant duonos kepti 15-20 min. (kepiau 18). Tada sumažinti iki 160 laipsniu ir dar kepti apie 10-15 min. (kepiau 15).
Iškepusias leisti atvėsti bent 15 min prieš pjaunant (aišku aš tiek neišlaukiau, todėl pirmoji duonelė atrodo šiek tiek sukibusi nuo pjovimo. Bet kitą rytą jau buvo viskas gerai.
Puikiai suėjo su tunu ant viršaus :)




Iš visos normos išeina nedidelės trys duonelės.


6 komentarai:

  1. Ačiūū!
    MUms patiko, tiek šilta su arbata, tiek ryte sumuštinukams.
    Galvoju tik jei daryt vieną didesnę ar taip pat iškeptų ar ne.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Noriu dar pasitikslint kiek sausu mieliu?? Jei gerai matau 11/4 ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Duonele labai skaniai atrodo;) Anonimiskas, vienas saukstas ir dar ketvirtadalis sauksto mieliu;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. tikrai taip, tik ne šaukštas, o arbatinis šaukštelis, ir dar plius ketvirtadalis.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...