2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

Įdaryta cukinija

Cukinija nėra mano megiamiausia daržovė, bet pabandžiau padaryti įdarytas.
Cukinijos apčios su skūrele nelabai valgėm, bet įdaras patiko labai. Ir ryžiai šalia.



Sunaudojau:

1 vidutinio dydžio cukiniją
1 žalią papriką
1 morką
1 svogūną
2 v.š. ryžių
1 mažiuką induką pomidorų pastos
Apie 250 g. faršo
1 kiaušinį
Prieskonių mėsai
Alyvuogių aliejaus

Ryžiams: ilgi indiški ryžiai, kokosų pienas, vanduo, druska.

Iš vienos cukinijos gavos 4 porcijos.

Cukiniją perpjoviau per pusę, išskobiau vidų.
Svogūną ir morką susismulkinau, pakepinau ant alyvuogių aliejaus, kol šiek tiek suminkštėjo. Tada sudėjau pjaustytą žalią papriką bei cukinijos vidų. Kelias min. maišant pakepinau, ir sudėjau paruoštą faršą bei pomidorų pastą.
Į faršą įmaišiau ryžius, prieskonius bei kiaušinį.
Viską šiek tiek pakepinau, bet iki galo faršas neiškepė.
Tada visu šiuo įdaru prikimšau cukinijų puseles, kur liko įdaro tiesiog padėjau šalia ir iškepiau.
Cukinijas dėjau į indą, ir kepiau apie 45min 180 laipnsių orkaitėję.
Prieš baigiant kepti uždėjau kelias riekutes sūrio ir dar ~5 min pakepiau.

O ryžius ruošiu taip:
į nedidelį indelį supyliau ryžius, šiek tiek druskos, ir vandens kad apsemtų ryžius maždaug per 2 pirštus, plius pyliau apie pusę stiklinės kokosų pieno. Viską pavirinau apie 3-4 minutes ant didžiausios ugnies, kol pradėjo virti ir pradėjo matytis ryžiai. Tada uždengiau dangtį, sumažinau ugnį ir dar apie 8 min leidau išgaruoti vandeniui ir ryžiams suminkštėti. Karts nuo karto reikia pamaišyti, nes šiek tiek prikimba prie dugno.
Jei ryžiai dar gerokai kieti, o nebeliko vandens, dar reikia įpilti šiek tiek.

p.s. ryžiai gaunasi lipnūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...