2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Citrininiai kvadratėliai



Receptas iš čia

Kaip tik ieškojau citrininio pyrago recepto kai pasimaišė saulėtoj virtuvėj šis receptukas. Gaivi citrina čia labai tinka, tik man pagrindo norėtųsi gal kitokio, nelabai esu megėja tokių "smėlinių" pagrindų, įsivaizduoju kad gal su minkštu biskvitu čia derėtų puikiai. Bet visumoj gaivūs, saldžiai rūgštūs kvadratėliai.
Nekeičiau nieko iš recepto, tik mano skardelė buvo 25*25.

Reikės:

Pagrindui:
230 g. sviesto
280 g. miltų
50 g. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1/2 a. š. druskos

Citrinų sluoksniui:
35 g. miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
250 g. cukraus
4 kiaušinių
2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
125 ml. šviežiai spaustų citrinų sulčių
2 v. š. miltelinio cukraus apibarstymui (nebarsčiau)

 
Į dubenį sudėti minkštą sviestą, miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Išminkyti minkštą tešlą. Paruošta tešla iškloti kepimo popieriumi iškloto kepimo indo dugną. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Kepti apie 15 – 20 minučių, kol kraštai pradės švelniai ruduoti.

Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmušti kiaušinius, suberti tarkuotas citrinos žieveles ir supilticitrinos sultis. Išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Paruoštą masę supilti ant apkepto pyrago parindo.
Kepti dar 20 – 25 minutes, kol pyrago paviršius sutvirtės, o kraštai taps gražiai auksinės spalvos. Kepinio paviršius gali atrodyti minkštas, bet auštant jis sutvirtėja.
Visiškai atvėsinti kepinį (geriausiai per naktį) ir tik tada supjaustyti kvadratėliais ir jei norima, apibarstyti cukraus pudra. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...