2013 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis

Kitokie balandėliai

Idėja iš Skanaus gyvenimo. Nesiverčia man liežuvis pavadinti jų tinginių balandėliais, nes taip pagalvojau, kad darbo gal net daugiau nei su įprastais (aš eilinių nekepinu, kas kepina, tai gal ir panašiai darbo), bet skonis atperka viską. Tikrai labai skanūs, purūs, minkštučiai, darysiu dar būtinai ne kartą!


Rašau kaip aš dariau, ką pakeitus, o kas nori pamatyti Ilonos versiją, spauskit čia.

Reikės:

~ 400 g. jautienos faršo (negaminu nieko iš kiaulienos,tai nežinau ar skonis geresnis ar blogesnis su jautiena, bet gavosi minkšta ir skanu)
1 v.š. neriebaus majonezo
1 v.š. krakmolo
~ 50 g. virtų ryžių
2  svogūnai
5-6 šviežios nedidelės morkos (priklauso nuo dydžio ir norų kiek norit)
~ 200 gr. tarkuoto kopūsto
1 kiaušinis
Druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių, truputis raudonėlio
Poros lauro lapų
Truputį sviesto ar aliejaus
2 v.š. neriebaus tepamo sūrelio (čia vietoj grietinės)
2 v.š. koncervuotų pomidorų

Bulvių patiekimui

Išsivirti ryžius ir leisti atvėsti.
Į faršą mušti kiaušinį, sudėti prieskonius, krakmolą, majonezą, atvėsintus ryžius, bei pusę kiekio smulkia tarka tarkuoto kopūsto.
Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti smulkiai, atskirti per pusę (kitos dalies reiks troškinant) ir akepinti keptuvėje kol suminkštės, atvėsinti. Atvėsus įmaišyti į faršą.
Drėgnomis rankomis formuoti kotletukus ir apkepinti keptuvėje iš abiejų pusių kad laikytų formą, neilgai.
Į puodo dugną dėti šiek tiek sviesto, berti tarkuotas morkas su svogūnais, bei dalį tarkuoto kopūsto (man patinka jo daug), dėti kotletukus ir ant viršaus berti likusias morkas, svogūnus bei kopūstą. 
Pagardinti druska, pipirais, sudėti lauro lapus, pilti maždaug pusę puodo vandens ir uždengus troškinti ~20-30 min.
Po pusvalandžio ar kiek trumpiau, nusemti šiek tiek skysčio, sumaišyti su konc. smulkintais pomidorais, dėti lydytą sūrelį, viską išmaišyti ir supilti atgal į puodą, dar patroškinti ~5-8 min.
Patiekti su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Skanu, tikrai skanu! Lengva įsiūlyti vaikams, sakyčiau, kurie nemėgsta kopūstų ar morkų, nes jų kotletukuose tiesiog nematys ;) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...