2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Vištienos blauzdelių troškinys

Ačiū Ilonai, priminusiai apie šį troškinį ... Patinka man tokie, paprasti, lengvi troškinukai. Šiek tiek pridėjau nuo savęs ir gavosi puikūs pietukai.

Troškinių ir sriubų foto tai jau pats sunkiausias dalykas man padaryti, kai nelabai ką gali padaryti lėkštėje, todėl dažniausiai skonis būna kelis kart geresnis nei vaizdas :P

Taigi, o šiam troškinukui sunaudojau:

4 vištienos kulšeles
4 nedideles šviežias morkas
2 svogūnus
1 saliero stiebą
1 nedidelį indelį koncervuotų žirnelių
1 v.š. smulkintų krapų
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
2  skilteles česnako
Druskos, pipirų paskaninimui
Keli lauro lapai ir nemalti pipiriukai
Šiek tiek sviesto ir alyvuogių aliejaus
  2v.š. tepamo lydyto sūrelio (arba grietinėlės)

Į puodą sudėti nuplautą vištieną, užpilti vandeniu, sudėti lauro lapus, nemaltus pipirus, ir leisti užvirti, kai vanduo užvirs, nupilti susidariusius nešvarumus, vėl užpilti vandeniu, tada paskaninti druska, sudėti į keturias dalis pjaustytą svogūną, į kelias dalis supjaustytą morką bei salierą. Niekada neverdu sultinio tik ant vandens, skonis visiškai kitoks. Taip virti vištieną ant mažos ugnies kol mėsa tiesiogine ta žodžio prasme pradės kristi nuo kaulo (aš viriau kažkur 1,5 valandos). 
Likusį svogūną susismulkinti, morkas sutarkuoti ir pakepinti ant aliejaus su trupučiu sviesto kol suminkštės, išspausti česnaką. Kai baigia virti vištiena, truputį atvėsinti, kad galėtumėt paimti į rankas. Aš nevalgau vištienos skūrelės, tai ją nulupau ir nukaulinau mėsytę. Viską sudėti į keptuvę kartu su kepintom morkom ir svogūnais, sudėti nusunktus žirnelius (nebūtina, bet man jie patinka su vištiena), smulkintus krapus ir viską maišant apkepti. Perkošti sultinį kuriame virė vištiena, ir pilti į keptuvę tiek, kiek norisi padažiuko. Paskatininti keliais šaukštais tepamu  sūreliu (paskutiniu metu pamėgiau skaninti juo, o ne grietine ar grietinėle) ir dar šiek tiek patroškinti.
Patiekti su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar ryžiais jei mėgstat. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...