2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Duonos lazdelės su prieskoniais


Receptas iš čia

Puodelis 200 ml.

1 puodelis šilto vandens
2 1/4 a.š. sausų mielių
Žiupsnelis cukraus
2 1/2 puodelio miltų
1 a.š. druskos
1 a.š. česnako miltelių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. norimų prieskonių lazdelėms
aš atskyriau tešlą per pus ir dariau vienus su baziliku ir džiovintais pomidorais (dėjau 1 a.š.). o kitus su provanso žolelėm (1 a.š.)

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėm ir cukrumi ir palikti pastovėti, kol suputos.

Dubenyje sumaišyti miltus su pakilusiomis mielėmis kol tešla paliks minkšta ir elastinga. Suberti druską, česnako miltelius, alyvuogių aliejų.
Šiuo momentu atskyriau tešlą į dvi dalis, ir į vieną dėjau dž. pomidorų ir bazilikų, o į kitą provanso žoleles.
Viską gerai išminktyi, uždengti maisto plėvele ir palikti pakilti ~45 minutes.


Orkaitę įkaitinti 180 laipsnių.Skardą iškloti kepimo popieriumi. Atgnybti nedidelį gabalėlį tešlos, iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir formuoti pagaliukus tešlą voliojant tarp rankų. Galima ir truputi susukti spirale, kad įgautų formą. Aš nedariau visų vienodo dydžio, specialiai.
Sudėti į skardą ir kepti ~30-40 minučių, priklauso kokio storumo bus iškočioti, kol gražiai pageltonuos.
Išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...