2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Aviena su pomidorų salotomis


Skanūs ir greiti pietukai sekmadienio popietei. Aviena nėra dažnas svečias, bet keptą griliuje lauke mėgstame labiausiai. Šiandien dariau viduj tik ant grill keptuvės, gaila, neturi skanaus dūmo kvapo, bet iškepė greitai, mėsa minkštutė.

Reikės:

Avienos šonkauliukų
Džiovinto rozmarino
Druskos, citrininių pipirų
Sladžiosios paprikos miltelių
Džiovintos kalendros
Truputis alyvuogių aliejaus

Mėsą nuplauti, sumaišyti visus prieskonius su alyvuogiu aliejumi ir gerai įtrinti mėsą. Uždengti maistine plėvele ir palikti bent 2 valandoms šaltai.
Grill keptuvę labai gerai įkaitinti, aliejaus nereikia. Sudėti avieną ir leisti pakepti ~3 minutes ant vienos pusės, apversti ir dar kelias minutes ant kitos pusės. Priklausomai nuo šonkauliukų dydžio gali kepti ilgiau ar trumpiau.
Mes valgėme su bulvių koše ir pomidorų salotomis.
Pomidorų salotos čia.

1 komentaras:

  1. kaip skaniai cia viskas atrodo, avienos nevalgius simtas metu o pomidoriukai gundanciai atrodo taip pat! nukopijuosiu!

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...