2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Purūs blyneliai su rikota


Ieškote purių, skanių minkštučių blynų recepto? Prašau, štai jie. Šaldytuve stovėjo nesunaudotas rikota indelis, tai kilo mintis išsikepti blynelių.
man gavosi kažkur 15 blynelių turbūt.

Reikės:

Indelio rikotos sūrio (250 g)
2 nedidelių kiaušinių
~90-100 g. miltų
1-2 v.š. cukraus (priklausomai kaip saldžiai mėgstate)
žiupsnelio druskos

Baltymus atskirti nuo trynių, ir trynius išsukti kartu su cukrumi, druska, sudėti rikotos sūrį. Maišant suberti miltus, jų gali reikti daugiau/mažiau, priklausomai nuo kiaušinių. Tešla turi būti tokia labai tirštos grietinės nes dar sudėjus plaktus baltymus ji atsiskies.
Baltymus išplakti iki purumo, ir atsargiai įmaišyti į blynų tešlą.
Labai gerai įkaitinti keptuvę su trupučiu aliejaus, dėti po valgomą šaukštą blynelių tešlos ir apkepti iš abiejų pusių.
Skanaus!Patiekti su mėgiama uogiene, grietine ar ledais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...