2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Pica su vištiena ir ananasais

Pagrindas keptas jau ne kartą, išbandytas, patikęs, tai kitų nebeieškau.. Plonumas ir traškumas picos priklausys kaip storai iškočiosit pagrindą.

Reikės:

250 g. miltų
Mažas žiupsnelis jūros druskos
3,5 g. sausų mielių
Žiupsnelis cukraus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
163 ml. šilto vandens

Mieles sumaišyti su cukrumi ir užpilti pusę kiekio vandens, palaikyti kol aktyvuosis.
Dubenyje sumaišyti miltus su druska, alyvuogių aliejumi ir galiausiai su pakilusiomis mielėmis. Jei dar trūks, miltų pridėti minkant. Tešla turi būti elastinga ir minkšta.
Dėti į dubenį, uždengti maistine plėvele ir leisti pakilti ~1 val. laiko.

Picos viršus pas mane buvo iš: vištienos, ananasų, pomidoriukų, ankštinių žirnių, mozarelos sūrio, tarkuoto fermentinio sūrio bei pomiorų pastos su česnakais.

Vištieną susipjausčiau smulkiai ir su prieskoniais apkepinau truputį keptuvėje, kad nedėti žalių gabaliukų ant picos.
Ananasus konservuotus nusunkti, susipjaustyti smulkiai, pomidoriukus per pusę, mozarelą susiplėšyti mažesniais gabaliukais, sūrį susitarkuoti.

Kai tešla pakilus perminkyti ir iškočioti pagal kepimo indą picos pagrindą. Pabarstyti miltais ir gerai ištampius dėti į skardą, subadyti šakute. Aptepti pomidorų pasta sumaišyta su spaustu česnaku ir druska ir dėti likusius produktus, stengtis neperkrauti. Paskutinius sudėjau pomidoriukus, mozarelą ir tarkuotą sūrį ant viršaus.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min, kol gražiai paruduos, sūris išsilydis. 
Man jau šiek tiek ir perkepė, 2 min galėjau išimti anksčiau.... Skani tiek šilta, tiek šalta!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...