2011 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Braškės su pipirais arba sugrįžimas




Su pavasariu! Su praėjusiom Velykom!
(nors, dabar Lietuvoj paskutinėmis dienomis vertės liežuvis sakyti su Kalėdom...)

Kaip man buvo malonu rasti blogo emaile laiškutį su klausimu "Ar viskas tau gerai? pradingai kažkur, nieko negamini..." :) :) Ačiū skaitytojai Teresei už susirūpinimą :)

PASIAIŠKINSIU

paskutinę savaitę buvau Lietuvoje, pasisvečiavau ir tik užvakar parskridau namo... dar prieš tai buvusios dvi savaitės buvo baisiai įtemptos, tad virtuvė buvo retas svečias, nebent kam nors pasišildymui, arba eiliniams patiekalams. Tad ir "pradingus" iš virtualios virtuvės buvau..
Dabar jau manau viskas sugrįš į savo vėžes, gal bus laiko ir noro gaminti daugiau, nes iš namų parsivežiau tris naujas knygutes, tiksliau vieną didelę ir storą Beatos knygą (kurią laimėjau su tom žuvies salotom), o kitos dvi mažesnės, salotų ir šiaip valgių knygutės. Indelis mano biliotekai :) Greit bus metai nuo pirmosios "bibliotekos" nuotraukos ir posto, šiais metais gegužės 23d. reiks nupaveiksluot ir įkelt vėl, kad pamatyt skirtumą :)

Na, o tik sugrįžus jau svajojau kaip valgysiu braškių..... ♥ vasara neįsivaziduojama be braškių ir arbūzo.
Išlaukiau pagaliau, kada parduotuvėse pasirodys kvapnios, skanios, vietinės braškės - ne sintetinės ir atvežtinės, kur atrodo kaip plastikiniai žaisliukai.
Tai nieko nelaukdama čiupau induką braškių, jas susipjausčiau, apibrasčiau šaukšteliu cukraus ir šviežiai maltais pipirais (taip taip, pipirais). Kiek jų? labai nedaug, per vieną malūnėlio apsisukimą...tada viską išmaišiau ir palikau pastovėt kelias minutes. Kam pipirai? braškės palieka dar saldesnės ir išskiria daugiau sulčių. Ar tikrai? manau, nebent taip save įtikinu, kad jos gaunas saldesnės xixix bet šitą "fokusą" pirmą kart pamačiau būdama UK, galvoju ką jūs žmonės darot, pipirai ant braškių?! nu bet iš ties, net rūgščiausios braškės pasidarė saldžios, sulčių buvo daaug, tai gal ir suveikia toks dėsnis. Ar jaučias pipirai piene? Ne, ne ir dar kartą ne. Na, aišku,nereikia jų padauginti, bet kaip sakiau, per vieną malūnėlio apsisukimą gaunas kiek, ant galo a.šaukštelio - nesijaučia kad pipirų būta, tik tie, kas žino, bando ieškot jų skonio.... nepavyksta :D



Skanaus ir tikiuos, kad vasara ateis visur!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...