2011 m. gegužės 27 d., penktadienis
Faršo kukuliai raudonam padaže
Reikės:
Faršo (naudojau jautienos)
1 Kiaušinio
Pusės svogūno
Prieskonių
1 v.š. džiuvesėlių
1. a.š. aštriosios paprikos
Padažui:
Koncervuotų pomidorų skardinės
Pusės svogūno
Kelių v.š. natūr. jogurto
Brokolių bei ryžių garnyrui (ar kitų mėgiamų daržovių).
Faršą susimaišyti su prieskoniais,paprika, smulkiai pjaustytu svogūnu, įmušti kiaušinį bei suberti džiuvesėlius (juos dedu, kad visai nebūtų faršas sausas, arba galima pilti gazuoto vandens).
Viską gerai išmaišyti (rankom), kol faršas susijungs į vientisą masę. Vis padrėkinant rankas formuoti rutuliukus, dėjau iš kart į keptuvę. Kai viską pasidariau, pyliau lašelį aliejaus, ir vis vartydama šiek tiek pakepinau. Tada išėmiau į lėkštę, toj pačioj gilesnėj keptuvėj pakepinau likusią pusę svogūno, dėjau konc. pomidorus ir šiek tiek vandes, ir viską gerai troškinau kol pasidarė padažiukas, tada dėjau faršo kukulius, dar patroškinau, prieš pabaigą sudėjau natūr. jogurtą (keisti galima grietinėle pvz.). Uždengiau dangtį ir dar ~12 min patroškinau.
Tuo tarpu išsiviriau ryžius ir išgarinau brokolius.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą