2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Faršo kukuliai raudonam padaže



Reikės:

Faršo (naudojau jautienos)
1 Kiaušinio
Pusės svogūno
Prieskonių
1 v.š. džiuvesėlių
1. a.š. aštriosios paprikos

Padažui:
Koncervuotų pomidorų skardinės
Pusės svogūno
Kelių v.š. natūr. jogurto

Brokolių bei ryžių garnyrui (ar kitų mėgiamų daržovių).

Faršą susimaišyti su prieskoniais,paprika, smulkiai pjaustytu svogūnu, įmušti kiaušinį bei suberti džiuvesėlius (juos dedu, kad visai nebūtų faršas sausas, arba galima pilti gazuoto vandens).
Viską gerai išmaišyti (rankom), kol faršas susijungs į vientisą masę. Vis padrėkinant rankas formuoti rutuliukus, dėjau iš kart į keptuvę. Kai viską pasidariau, pyliau lašelį aliejaus, ir vis vartydama šiek tiek pakepinau. Tada išėmiau į lėkštę, toj pačioj gilesnėj keptuvėj pakepinau likusią pusę svogūno, dėjau konc. pomidorus ir šiek tiek vandes, ir viską gerai troškinau kol pasidarė padažiukas, tada dėjau faršo kukulius, dar patroškinau, prieš pabaigą sudėjau natūr. jogurtą (keisti galima grietinėle pvz.). Uždengiau dangtį ir dar ~12 min patroškinau.
Tuo tarpu išsiviriau ryžius ir išgarinau brokolius.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...