2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Aguoniniai - citrininiai keksiukai

Receptas iš čia



Reikės:
(1 puodelis- 200ml)

2 puodelių miltų
3/4 puodelio baltojo cukraus (dėjau kiek mažiau)
1/8 puodelio aguonų (dėjau kiek daugiau)
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
1 puodelio jogurto (recepte rašė citrininio skonio, bet dėjau vanilinį)
1/4 puodelio aliejaus
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
1/3 puodelio citrinos sulčių



Vienam inde persijoti miltus, sumaišyti su kepimo milteliais, soda, druska, cukrumi ir aguonomis.
Kitame inde išplakti kiaušinius, sudėti jogurtą, citrinos sultis, citrinos žievelę bei aliejų. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės ir supilti ant miltų, viską gerai permaišyti, bet neplakti.

Kepiau formelėse silikoninėje formoje, šiaip jau nebereiktų pop. formelių, bet šį kart panaudojau.
Kepti ~20-25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.



Keksiukai gaunas labai purūs, minkšti,ne sausi, bet ir ne drėgni, taip vidutiniai.
Į trečią dieną laikyti uždarytam inde paliko drėgnesni.

p.s. aguonų plikyti ar malti nereikia.

1 komentaras:

  1. Galima ir be visų citrininių priedų kepti - vis tiek skanūs, šiek tiek primena kūčiukus, tik truputį saldesni, šlapesni, minkštesni ir, aišku, didesni. Vietoj jogurto dėjau puodelį grietinės ir šlakelį kefyro dar įpyliau. Sodos nedėjau visai, bet iškilo daugiau negu reikia.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...