2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Rosettes

Receptas iš čia



Pamačius pas Neringą bloge labai susižavėjau, nes aš tokių iš vaikystės kažkodėl neprisimenu, tai greičiausiai, kad ir nesam darę. Pasžiūrėjau, ir pamiršau, nes tokių įrankių nebuvau mačius pirkt, o daugiau vieną dieną visai atsitiktinai užtikau vienoj parduotuvėj, na tai ir nieko nelaukus pasiėmiau :)



Peržiūrėjus kelis filmukus "youtubėj" kaip jas iš ties daryti (nes žiūrint į "aparatą" man atrodė kažkodėl sudėtinga :D, bet pasirodo kad nieko tokio nėra )susiradau receptą ir kibau į darbą. Nepaisant beveik aliejaus sugadinto puoduko (kitą kart daryčiau keptuvėj turbūt)mano brangusis liko čia labiausiai patenkintas - sakė galiu daryt dar. O man? Nesakau, kad nepatiko, bet... tikėjaus kažko kitaip (skonio atžvilgiu). Daryti patiko man labiausiai, greitai darės, gražiai atrodo ant stalo, bet kitu kartu dėčiau kokių kvapnių prieskonių ar dar ko nesugalvojau (gal spekuloos prieskonių? hmm), nes dabar tai man priminė, kai kepant blynus lieka tokie maži gabaliukai nuo tešlos keptuvėje :)) Na, teoriškai tai taip ir turi būt, nes receptas tai kaip ir blynų :) Bet šiaip, traškūs, gražūs, manau vaikams būtų tikras džiaugsmas.



O reikia:

2 kiaušinių
1–1,5 v.š.cukraus (dėčiau mažiau kitą kart visgi)
1/4 a. šaukštelio druskos
1 stiklinės (220 ml.) pieno
1 1/2 stiklinės miltų
vanilės kvapų (kitą kart nebedėčiau, tačiau kas mėgsta vanilę, tai čia labai tinka)
aliejaus kepimui

Kas mėgsta - cukraus pudros pabarstymui.

Kiaušinius, cukrų, druską, pieną, miltus, kvapus suplakti iki vientisos masės. Tešla gaunasi kiek tirštesnė, nei kad lietinių. Svarbu, kad neliktų jokių gumuliukų. Palikti pastovėti ~20 min.
Puodelyje ar gruzdintuvėje gerai įkaitinti aliejų. Įrankį rosetėms kepti įmerkti į aliejų, kad gerai įkaistų. Antgalio 3/4 dalį pamerkti į tešlą (negalima pamerkti viso antgalio, nes kitaip sausainėlis neatšoks nuo antgalio) ir greit dėti į įkaitintą aliejų. Po kelių sekundžių tešla atšoka nuo formelės, kepti dar ~20-30 sekundžių ir ištraukti ant popierinio rankšluosčio kad nuvarvėtų likęs aliejus.
Jei bus barstoma cukraus pudra - apibarstyti jau atvėsusias ir skanaus!



p.s. Man dar reikia išsiaiškinti vieną dalyką - kai įrankis karštas, merkiu jį į tešlą ir tada greit į aliejų, bet, kadangi metalas labai gerai įkaista, jau man įdėjus įrankį į tešlą jau ten pradeda čirškėti ir susidaro tarsi "skūrėlė", todėl reikia vėl išimti, kelias sek. leisti atvėsti, ir tada merkiu viskas gerai.
Nežinau kaip to išvengti?

5 komentarai:

  1. Labai gražios! O beje - kur radai tokias formas??

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū!
    Formeles radau čia pas save, Belgijoj...
    girdėjau, kad merginos sako, kad lt sunku rast, čia reikia pas močiutes palėpese ieškot gal, ar kokiuose turgeliuose..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasakiškai gražiai atrodo! O tie įrenkiai brangiai kainuoja? Gal kaip nors siuntinuką į Lietuvą pavyktų išsiųst? :P

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesa, gal cinamonas čia tiktų? Aš šiaip blynus kepdama visada truputį cinamono įbarstau...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Įrankis pats nebrangus, bet iš čia siuntimas bus labai brangus... registruotų laišku gausis apie 10-11 eur, nes pakuotė nemaža, tai neverta taip, kai pats įrankis 4 eur tekainuoja... pabandyk kokiuose turgeliuose pažiūrėt, ar sendaikčiuose, ar pas kokią močiutę, nes jos tikrai daug ko turi užslėpę :)
    Jo, bandysiu gal su cinamonu, ar dar kuo jei sugalvosiu.

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...