2011 m. gegužės 27 d., penktadienis
Skonis iš vaikystės - kepti obuoliai ♥
Kažkurią čia dieną prisiminiau keptus obuolius... Kaip namie kepdavom, kaip močiutė kepdavo pečiuje.. Skanumėlis! Kvapnūs, kibūs, minkštu viduriuku, susiraukšlėję, kaip seniukai :D
O dariau paprastai:
Sudėjau obuolius į skardelę išklotą kepimo popieriumi, pyliau šiek tiek vandens (apie pusę stiklinės) ir ant obuolių užbarščiau žiupsnelį rudojo cukraus (nebūtina).
Dėjau į orkaitę ir kepiau ~45 min. na priklauso viskas nuo obuolių dydžio ir rūšies, bet iš pradžių jie suminkštėja viduj, paskiau prasprogrsta skūrelė. Dar kiek pakepu po to, kai pratrūksta, vis palaistydama susidariusiomis sultimis iš po apačios,ir viskas. Išėmus sudedu į indą ir dar palieku, kad susigertų likęs skystis, ir galima skanauti ♥
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
o kokioje temperaturoje kepat obuolius?
AtsakytiPanaikintiaš visada 180, jei per greit apkepa iš išorės, o viduj dar kieti, tai sumažinti, bet paprastai nebūna taip.
Panaikinti