2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Skonis iš vaikystės - kepti obuoliai ♥



Kažkurią čia dieną prisiminiau keptus obuolius... Kaip namie kepdavom, kaip močiutė kepdavo pečiuje.. Skanumėlis! Kvapnūs, kibūs, minkštu viduriuku, susiraukšlėję, kaip seniukai :D



O dariau paprastai:
Sudėjau obuolius į skardelę išklotą kepimo popieriumi, pyliau šiek tiek vandens (apie pusę stiklinės) ir ant obuolių užbarščiau žiupsnelį rudojo cukraus (nebūtina).
Dėjau į orkaitę ir kepiau ~45 min. na priklauso viskas nuo obuolių dydžio ir rūšies, bet iš pradžių jie suminkštėja viduj, paskiau prasprogrsta skūrelė. Dar kiek pakepu po to, kai pratrūksta, vis palaistydama susidariusiomis sultimis iš po apačios,ir viskas. Išėmus sudedu į indą ir dar palieku, kad susigertų likęs skystis, ir galima skanauti ♥

2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. aš visada 180, jei per greit apkepa iš išorės, o viduj dar kieti, tai sumažinti, bet paprastai nebūna taip.

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...