2011 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Naminis varškės sūris

Receptas iš čia



Tik pamačius pas Iloną bloge šitą sūrį, kirbėjo mintis jį man pasidaryti, bet vis neprisiruošiau...
Pagaliau vakar atėjo ta diena.
Sūris skanutis, minkštas, toks, kokio kartais norisi ant šviežiai keptos duonytės su džemu ♥

Reikia:
(reikalingi produktai iš orig. recepto)
2 litrai pieno
400 gr. grietinės
1 šaukštas druskos
5 kiaušiniai
medicininės marlės

Aš dėjau 4 kiaušinius, kiek mažiau druskos, bėriau kmynų ir dėjau natūralaus jogurto, o ne grietinės, kitą kart bandysiu ir su ja. Pieną ėmiau riebesnį.

Pieną užsivirinti.
Kiaušinius išplakti, sumaišyti su jogurtu ir druska. Kai pienas užverda, viską įmaišyti į masę, ir nesustojus maišyti apie 5 min, kol masė pradės tirštėti ir darysis varškės gumuliukai.
Į indą dėti sietelį, ir į jį 4 kart perlenktą marlę (čia ir jos neturėjau, panaudojau tokią medžiagą, kur būna vystyklams.. viskas prasisunkė puikiai).
Palikti nuvarvėti ~20 min. Sūris jau įgaus formą, tada dėti ant lentutės, prispausti kita lentute ir uždėti ant viršaus ~1 kg. svorį ir palikti ~4-5 valandas. Susupaustą sūrį dėti į šaldytuvą min 2 valandom ir paskiau jau skanauti!
Aš laikiau per naktį.
Galbūt dėl to, kad dariau su jogurtu, ar dar dėl kokios priežasties, nesigavo jis man labai sausas, toks kiek drėgnokas, na bet skoniui tai man nepakenkė. Ir ta forma gavos tokia plokščia, norėčiau galbūt kiek storesnio, bet čia turbūt reikia siauresnio sietelio,kad iš kart jis kitokią formą įgautų.
Pirmam kartui pavyko, sakyčiau, sekantys gal bus tobulesni :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...