2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Drėgnas morkų pyragas

Jis nuostabus! Kepiau jau antrą kartą, ir kepsiu dar ne vieną. Seniai vis norėjau išbadyti, nesiruošiau, bet pagaliau išsirinkau vieną ir pabandžiau.
Receptą radau pas aguonėlę. Man jis patiko ir šiltas, su arbatos puodeliu, bet ir šaltas ne ką prastesnis.



Sunaudojau:


125 g. sviesto
150 g. cukraus
1/2 pak. vanilinio cukraus
1/2 pak. kepimo miltelių
225 g. morkų (apytiksliai 3 vidutinio dydžio morkos)
4 kiaušinius
100 g. maltų riešutų (pas mane buvo mišinys - migdolai, lazdyno, anakardžiai bei graikiniai)
150 g. miltu
Žiupsnelį druskos
1 citriną ir cukraus pudros 5-6 v.š.

Morkas susismulkinau kombainu (ar smulkia tarka), taip pat ir riešutus iki smulkių gabaliukų, bet dar ne visai miltų (Pirmą kart buvau palikus ir didesnius gabaliukus, bet šį kart buvo skaniau, kai nesijuto didesnių gabalų kramtant).
Sviestą, cukrų, vaninilinį cukrų bei druską išplakiau mikseriu iki purumo, vieną paskui kitą įmušant kiaušinius ir po kiekvieno šiek tiek paplakant.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir įmaišiau į sviesto masę. Subėriau smulkintas morkas bei riešutus ir viską gerai išmaišiau, pyliau dalį citrinų sulčių.
Skardelę išklojau kepimo popieriumi ir kepiau 180° C orkaitėje apie 25-30 min. reikia tikrinti, kada pagaliukas lieka sausas. Jei greit dega, kiek primažinti temperatūrą. Iškepus palikau pastovėt kelias min. ir atvėsusį aptepiau cukraus pudros ir citrinos sulčių mišiniu.
Skanaus!

5 komentarai:

  1. aciu,kepiau budama Barcelonoje ,gavosi super gerai,buvo suvalgytas labai greit.Ir dabar griztusi namo vel einu kepti sekmadienio popieciui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. next one on the list! ;)
    nu reik jau paivairinimo, nes pastoviai tavo 2x2 pyraga sheimynai ir sveciams kepu. Savaitgali ishbandysim!

    AtsakytiPanaikinti
  3. aha, man anas jau ir nusibodo, nors dabar tai nebebepu nieko, bet buvo momentas iš eilės kelis kartus.

    O šitas tikrai favouritų viršūnėj, niekada negalvojau kad patiks su morkom. Nepagailėk citrinos rūgštelės su šiek tiek pudros ant viršaus, kai susigeria tada labai maloniai ta rūgštelė susilieja su morkom ir riešutais...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super! Rytoj cukraus pudros dar nusipirksiu. Shiandien kruva skaniu organiniu morkyciu nusipirkau, laukiam sekmadienio (arba rytojaus, jeigu suspesiu). Praneshiu sheimynos verdikta :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Lauksiu.. Tikiuos patiks!

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...