2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Vištienos sparneliai



Vištienos sparneliai ir "blogasis sekmadienis".
Tuoj pasakysiu kodėl.

Betgal pirmiausiai apie sparnelius.
Seniau skaniausia dalis vištos būdavo kulšelė, dabar turbūt paliko sparneliai - mažuliukai, nors visai su nemažai mėsytės, imi į rankas ir "rakinėji"... pasaka...

1 kg sparnelių pamarinavau su druskos 1/2 a.š. + pipirų 1/2 a.š. + kario 1 a.š. + dž. paprikos 1 a.š. + kmynų 1 a.š. + majonezo 3 v.š. mišiniu apie valandą.
Sudėjau į skardą ir kepiau, kol gražiai paskrudo ir mėsa paliko minkštutė.
Valgiau su šv. daržovių salotomis (ridikėliai, svogūnų laiškai, agurkas, kelios nedidelės šakutės krapiukų, jau užaugusių ant palangės, druska ir natūralus jogurtas).



O kodėl blogasis sekmadienis? Todėl, kad dažniausiai kartą per sav. leidžiam sau nusižengt, ir valgyt tai, ko paprastai gal nevalgytume, nes nėr gerai, kaip kad šiandien - skūrelė nuo sparniukų....niekada nevalgau nuo keptos ar virtos vištienos, nu bet šiandien negalėjau pasakyt ne. Gražiai gelsva nuo kario, traški nuo majonezo, pakankamai aštri nuo paprikos, ir kt. prieskonių prašyte prašėsi suvalgoma... "paguodžiau" save tuom, kad nevalgau nei ryžių, nei bulvių kartu, tik daržoves, tai kompensacija už tai :D VA.

p.s. sparneliai atrodo kaip širdutės ♥ ar čia tik aš jas noriu matyt :D

5 komentarai:

  1. jau kaip apetitnai sparniokai atrodo, grazi foto !
    o sirdeles ir as matau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dievinu sparnelius ♥ Ziema orkaitej, vasar ant griliaus... Liuks atrodo taviskiai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu :)
    man ir pradėjo patikt jie, o seniau tik kulseles buvo megiamos... keicias skonis :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. grange - nuotraukos superines, kokie sparneliai, kokios gaivios salotos - mmmmmm!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiūūū! malonu sulaukt pagyrimo iš tavęs.. :) nesikuklinsiu :D šita foto man ir pačiai patinka, atrodo iš ekrano paimsiu...

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...