
2 porcijom sunaudojau:
120 g lęšių (nevirtų 120)
1 didelį pomidorą
Nedidelį gabaliuką agurko
1/4 raudonosios paprikos
Fetos sūrio 2 riekutes per piršto storumą (ar pagal poreikį)
Šiek tiek alyvų aliejaus
Druskis, pipirų, citrinos sulčių
Kelis lapelius šv. salotų bei krapiukų
Lęšius išviriau pagal pakuotės nurodymus (120 g lęšių pasvėriau indelyje, sudėjau į puodą, ir pyliau 5 tokius pat indelius vandens, dėjau druskos, ir viriau ~30min.).
Kadangi salotos valgomos šiltos, tai kol verda lęšiai, susipjaustyti pomidorą, nuluptą agurką bei papriką gabaliukais, fetos sūrį mažesniais gabaliukais arba sutrupinti tarp pirštų. Bandžiau ir su mozarela, patiko tai pat, neapsisprendžiu net su kuriuo sūriu skaniau...
Kai lėšiai išverda, nukošti, sudėti į dubenėlį, dėti supjaustytas daržoves, berti sūrį, pagardinti alyvuogių aliejum, citrinų sultimis šiek tiek, druska pipirais bei šv. krapiukais (ar petražolėmis). Salotų lapelius nemaišiau bet apdėjau aplink salotas.
Or. recepte dar dėjos svogūnas bei česnakas, nebandžiau, nes nenorėjau "smirdėt", bet manau puikiai tiktų.
Man skanesnės buvo šiltos;gaunasi sočios salotos.

o ką primena lešiai?
AtsakytiPanaikintihmm, kažkas dartp žirnių ir pupelių :)
AtsakytiPanaikinti