2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Biskvitinis obuolių pyragas

Receptas iš čia



Aš kepiau kvadratinėje skardelėje, todėl man nesigavo toks aukštas, kaip kad nuorodoje, na bet skonis nuo to nenukentėjo, manau (tik nežinau kaip taip, bet recepto nuorodos foto obuoliai matos per visą pyragą, pas mane jie pasiliko viduriuke, nes pilta ant viršaus irgi tešlos, o ne viskas maišyta).

Reikės:


5 obuolių (ne per didžiausių)
5 kiaušinių
1 stiklinės miltų
1 stiklinės cukraus (kepiau jau du kartus, antrą kart dėjau pusę, nes mums buvo per saldu)
sviesto kepimo formai patepti (arba kepimo popieriaus įkloti)
1 a.š. kepimo miltelių



Atskirti baltymus nuo trynių. Dalį cukraus pilti į trynius, kitą dalį - į baltymus.
Trynius gerai išsukti su cukrumi, baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į trynius.
Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską atsargiai išmaišyti.
Obuolius nusilupti ir supjaustyti skiltelėmis.
Skardelę ištepti sviestu arba įkloti kepimo popieriumi, pilti pusę paruoštos tešlos, suberti obuolius ir užpilti likusia mase.
Kepti įkaitintoje orkaitėję ~35 minutes, 180 C. (patikrinti mediniu pagaliuku).
Cukraus pudra nebebarsčiau, bet galima ir taip.

p.s. pirmu kartu maišiau kriaušes su obuoliais, patiko taip pat. Tik cukraus gerokai mažiau reikia, ypač jei obuoliai saldūs ir nemėgstate saldžiai.

Skanus, paprastas obuolių pyragas (deja negaliu pasakyt, kad jis tobulas, kaip kad dovilyte,kadangi aš esu ir kitokį kepus, kuris labiau patiko, na bet jau čia skonio reikalas :))

4 komentarai:

  1. Oi kaip smagu, kad kepei jį :) Tikrai skonio reikalas, nes man šis pyragas pats skaniausias kokį iki šiol esu ragavus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai jau taip :) man patiko jo purumas, ir toks švelnumas ar kaip čia pasakyt..ko kituose ne visada būna.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kur kepimo milteliai?

    AtsakytiPanaikinti
  4. oi tikrai pamiršau įrašyti, nebegaliu atidaryti originalo nuorodos, bet turėjo būt naudojami...

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...