2014 m. gegužės 6 d., antradienis

Šukutės su smidrais avinžirnių patale (scallops)


 Skaičiau, varčiau, dvejojau, išbandžiau... Seniai norėjau paragauti šukučių, nors ir nesu megėja jūros gėrybių, bet ne iš vieno girdėjau kad jų skonis specifinis, kitoks, net ir nemėgstantiems jūrų gėrybių, šios patiks. Aš tik naudojau šaldytas, tai šviežių skonis šiek tiek skirtųsi, bet kai pirmą kart nesinorėjo rizikuot, nes jei nepatiks, šviežias išmest per daug skaudu kišenei bus :)
Kombinacija sujungta iš kkelių skirtingų variacijų, tad nieko konkretaus.

Reikės:

Skardinės avinžirnių
1 nemažo pomidoro
1 mėlynojo svogūno
Saujelės petražolių
2 v.š. pomidorų pastos

Kelių šviežių smidrų
Gabalėlio sviesto
Druskos, pipirų

Jūros šukučių
Druskos, pipirų
Alyvuogių aliejaus, sviesto
Riekutės citrinos

Pirmiausiai pasiruošti avinžirnius - susipjausti pomidorą smulkiai, svogūną taip pat. Į puodą pilti avinžirnius, skystį palikti, dėti svogūnus, pomidorus, jei reikia, dar vandens, paskaninti druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis, ir patroškinti ~ 15 min. Sudėti pomidorų pastą ir dar patroškinti ~5 min, sumažinti ugnį.
Pasiruošti dvi keptuves, nes tiek šukutės, tiek smidrai kepa greitai.
Šparagų galus ~2 cm nupjauti, įkaitinti keptuvę (aš kepiau ant grill, bet galima ir ant paprastos) dėti gabalėlį sviesto, šaparagus paskaninti truputėliu druskos ir pipirais ir apkepti iš visų pusių ~5 minutes.
Tuo pat metu kitoje keptuvėje išsitirpinti sviestą, pilti alyvuogių aliejaus (tokiu būdu sviestas nespėja degti), dėti šukutes ir apkepti iš abiejų pusių po 3-4 minutes. neperkepti, nes bus guminės. (Kaip minėjau, naudojau šaldytas, jų atšildyti nereikia, dėjau tiesiai iš maišelio).
Paskaninti druska, pipirais.
Tiekti į lėkštę ir ragauti.
Aš nežinau koks jų skonis šviežių, koks skonis profesionaliai paruoštų, tad negaliu lyginti. Bet šios gavos minkštos, sakyčiau sultingos, bet turi specifinį (jūros) kvapą, ir tokį salstelėjusį skonį, kažkiek priminė konsistencija grybus (kurių aš nemėgstu), todėl paragaut paragavau, suvalgiau 2 mažytes, bet daugiau aš jų nebenorėčiau. Nemėgstu jokių jūros gėrybių, tad nenuostabu, kad man nebuvo wow. Bet kam patinka egzotika ir visi jųrgyviai, siūlyčiau išbandyt.
Mano didžiam nustebimui mano vyriškis suvalgė du kart daugiau už mane - jis, kuris nevalgo žuvies galima sakyti (tik baltą ir tik vienu būdu paruoštą), nevalgo nieko iš jūros gėrybių - bet va, čia patiko :))


2 komentarai:

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...