2014 m. gegužės 30 d., penktadienis

Daržovių ir jautienos troškinys su laukiniais ryžiais



Kai dienos atvėsta iki tokio lygio, kad gegužės mėn. gale reikia jungti šildymą (!) tai ne pro šal ir virtuvėje pasigaminti kažką šilto ir maloniai nuteikiančio skrandį.
Troškinys - būtent tai, ko man reikėjo vieną šaltą dieną. Susinaudojo visos užsistovėjusios daržovės, skaniai pakvipo namai ir buvo puiki vakarienė.
Parašysiu ką dėjau aš, praktiškai tinka bet kokios mėgiamos daržovės ir gabalėlis mėsytės.

Reikės:

200 g. jautienos mėsos
Skardinės avinžirnių
1 svogūno
1 morkos
Kelių šparaginių pupelių
1/2 raudonios paprikos
1/2 geltonosios paprikos
1 didelio pomidoro
1 skardinės koncervuotų pomidorų
Saujelės šaldytų žirnelių
Skiltelės česnako
Alyvuogių aliejaus
Mėgiamų prieskonių

Laukinių ryžių patiekimui

Visas daržoves susimulkinti, mėsą susipjaustyti mažais gabaliukais.
Puodą storu dugnu (arba ketaus) įkaitinti, ant alyvuogių aliejaus pasikepinti svogūną, česnaką, berti smulkiai pjaustytą mėsą, ir pastoviai vartant apkepinti kol mėsa suminkštėja.
Suberti likusias daržoves, avinžirnius ir koncervuotus pomidorus, pilti ~1/2 stiklinės vandens, eigoj pripilti daugiau, paskaninti prieskoniais ir troškinti ant silpnos ugnies kol pomidorai sutirštės ir pasidarys padažiukas.
Troškinau maždaug 1 val ant minimalios kaitros. Eigoje dar pyliau vandens.

Išsivirti ryžius ir patiekti į lėkštę.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...