2014 m. birželio 6 d., penktadienis

Naminiai kibinai

 Receptas iš čia

Mano kibinai ne tie tikrieji, su kapota mėsa, tačiau tikrai skanūs, trapūs, mažiukai.

Tešlai reikės:

~350 g. miltų
200 g. šalto sviesto
Žiupsnelio druskos
160 ml. grietinės
1 kiaušinio + 1 kiaušinio  viršui aptepti
*nebūtina, bet pabarstymui juodųjų sezamų. Gražu :)

Įdarui:

~ 400 g. norimos mėsos (aš naudojau jautienos fašą)
1 kiaušinio
1 raudonojo svogūno
~ 2 v.š. grietinės
Mėgiamų prieskonių mėsai


*sultinio valgymui kartu

Miltus suberti į dubenį, sumaišyti su druska. Įtarkuoti labai šaltą sviestą. Pirštais viską sumaišome, padarome tarsi trupinius.
Dubenėlyje išplakti kiaušinį, sumaišyti su grietine. Įmaišyti į miltus ir viską gerai išminkyti. Jei tešla bus per skystą dar pridėti miltų, beminkat oajusite kada jau gana, tešla gaunasi labai minkšta, maloni.
Suformuoti rutulį, susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 2 valandoms.
Pasiruošti mėsos įdarą.
Svogūną labai smulkiai susipjaustyti, faršą gerai išminkyti, paskaninti prieskoniais, įmušti kiaušinį, sudėti grietinę ir sumaišyti su svogūnais.
Atšalusią tešlą išsiimti iš maistinės plėveles, atsignybti dalimis, iškočioti nelabai ploną lakštą ir puodelio ar lėkštutės pagalba išsispausti apskritimus. Aš dariau su puodeliu, man patinka mažiukai kibinai.
Į vidurį skritulio dėti įdaro, gerai užspausti ir suformuoti kaselę arba gerai užspausti šakute.
Kibinus aptepti kiaušinio plakiniu, ir, jei norima, apibarstyti juodaisiais sezamais. 
Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepti 180 laipsnių orkaitėje ~20 minučių kol gražiai pageltonuos.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...