2014 m. birželio 8 d., sekmadienis

Įdaryta kiaulienos nugarinė


Kiauliena pas mus namuose retas svečias, bet kartais va tokius mėsos gabaliukus mėgstu, tiek šaltus, tiek karštus.
Šį kart nusprendžiau išbandyti su įdaru, niekada nedarius, tai nežinojau kaip gausis, bet gavosi visai neblogai.
Skanu ir šiltas ir šaltas su daržovėmis ar duona.
Įdarai, manau, gali būt įvairūs, tiktų ir grybai, berots ir su slyvom džiovintom daro.



Reikės:

Kiaulienos spradinės (?) nežinau tiksliai kuri dalis ~1-1,5 kg gabalo
2 morkų
2 svogūnų
Saujelės šaldytų ar šviežių špinatų
Gabaliuko sviesto
Daug įvairių prieskonių mėsai
2 skiltelių česanko
Druskos, pipirų

Kepimo rankovės
Šniūro, skirto maistui, suveržimui


Pirmiausiai pasiruošti įdarus - morkas ir svogūnus sutarkuoti, smulkiai supjaustyti ir pasikeptinti ant sviestuko.
Dubenėlyje susimaišyti įvairius mėgstamus prieskonius mėsai, įsispausti česnaką.
Mano špinatai buvo šaldyti, juos išėmus iš šaldiklio dėjau į karštą keptuvę, kurioje kepė morkos ir svogūnai, beet jų nebekepinau, tiesiog leidau greit atititrpt, kad išbėgtų visas skystis, nuo ledukų. Apibarsčiau pipirais ir druska.

Mėsos gabalą įpjautį į dvi dalis, bet neįpjauti iki galo, tiesiog kad atsiverstų dvi dalys. (Padaryti kaip atverstą knygą). Iš viršutinės foto aiškiau matosi kaip reikia įpjauti.
Į vieną apatinį sluoksnį ištepti prieskoniais, sudėti morkų ir svogūnų mišinį, užversti,  į kitą dėti špinatus, įtrinti viršutinį verčiamą sluoksnį taip pat prieskoniais, ir užversti. Man dar liko geras šaukštas morkų,tai jas sudėjau ant špinatų taip pat.
Visą nėsos gabalą taip lengvai suspausti, kad gerai laikytųsi įdaras, apsukti tvirtai siūlu.
Įtrinti iš visų pusių pasiruoštais prieskoniais su česnaku.
Orkaitę įkaitinti 190 laipsnių, mėsą dėti į rankovę ir kepti ~30 minučių.
Po 30 minučių išimti į indą su pakeltais kraštais, supilti visą susidariusių skystį iš rankovės, dėti toliau kepti dar 30-40 min, ir kas 10 minučių išimti iš orkaitės ir šaukštu apipilti susidariusiu skysčiu. Eigoje dar įpyliau šiek tiek vandens, kad būtų pakankamai ir mėsa nedegtų.
Vanduo neleidžia mėsai išsausėti. Kepiau +- 1 valandą, paskutines 8 minutes padidinau iki 200 laipsnių ir leidau gerai apskrusti.


1 komentaras:

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...