2014 m. gegužės 18 d., sekmadienis

Faršo suktinukai su šonine ir bulgur kruopomis


Paskutiniu metu pamėgau bulgur kruopas garnyrui vietoj ryžių, bulvių ar makaronų. Puikus pakaitalas ir paįvairinimas prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Šį kart naudojau stambų bulgurą.
O prie jo ruošiau faršo suktinukus su šonine. 

Reikės:

~ 200-220 g. jautienos faršo (ar kito mėgiamo faršo)
1 kiaušinio
Prieskonių faršui
1 v.š. džiūvesėlių (jei naudojamas jautienos faršas)
3 v.š. tarkuoto sūrio
+-10 juostelių šoninės

Bulguro kruopų garnyrui

Padažui:
1 svogūno
1 skardinės konvervuotų pomidorų
2 v.š. pomidorų pastos
Alyvuogių aliejaus kepimui
 

Bulguro kruopas pasimerkti kol ruošiami suktinukai.


Faršą sumaišyti su kiaušiniu, prieskoniais, džiuvesėliais, dėti tarkuotą sūrį. Jei kiaušinis didelis ir faršas gaunasi per skystas, pridėti dar papildomai džiuvesėlių.
Pasiruošti indą kepimui, iškloti kepimo popieirumi arba patepti aliejumi.
Drėgnomis rankomis formuoti pailgus faršo paplotėlius, apsukti šoninės juostele ir dėti į kepimo indą.
Kepti  180 laipnsių prkaitėje ~20 min. kol šoninė gražiai apskrus ir faršas iškeps.

Kol kepa suktinukai, pasiruošti garnyrą.
Pas mane salotos buvo iš: raudonojo svogūno, cherry pomidoriukų, fetos sūrio bei šlakelio alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. 

Pmerktas bulguro kruopas nusunkti, jų ilgai mirkyti nereikia, išverda greitai.
Užvirnti pakankamai vandens, paskaninti druska ir dėti kruopas. Virti ~10 min, paragauti kai jau minkštos, išjungti, nukošti ir permaišyti šakute. Patiko kruopos, kad nesukimba išvirtos.

Padažui susimulkinti svogūną, koncervuotus pomidorus susismulkinti blenderiu. Pasikepinti svogūną kol suminkštės, dėti smulkintus pomidorus, dėti pomidorų pastą ir ant nedidelės ugnies pakepinti pastoviai maišant. Jei trūksta skkystymo, pripilti šiek tiek vandens, paskaninti druska ir pipirais.

Suktinukams iškepus tiekti į lėkštę.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...