2014 m. gegužės 18 d., sekmadienis

Čirviniai blynai


Receptuką nusižiūrėjau čia . Kepiau elektrinėje keptuvėje ir cukraus kiekį šiek tiek sumažinau. 

Reikės: 

4 kiaušinių
50 g. cukraus
Žiupsnelio druskos
2 a.š. vanilinio cukraus
200 ml. grietinėlės 
200 ml. pieno
~350 g miltų (tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos)
2-3 v.š. aliejaus arba 50 g. tirpinto sviesto


Šluotele ar mikseriu išplakti kiaušinius su druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Pilti grietinėlę, berti miltus, gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, supilti pieną. Gerai išmaišyti tešlą, ji turi būti tarsi gera tiršta grietinė. Į tešlą pilti tirpintą sviestą arba aliejų.
Keptuvę gerai įkaitinti, riebalais nebetepiau, nes jau buvo tešloje. Kepti kol gražiai paruduos.
Skanu su šviežiais vaisiais, grietinėle, grietine ar ledais.

Mes valgėme jau su keliomis  naminėmis :) braškėmis bei plakta grietine su cukrumi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...