2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Jautienos troškinys

  

Reikės:

 ~400 g. jautienos
2 v.š. miltų 
1 morkos
1 saliero stiebo
1 raudono svogūno
1/2 raudonosios paprikos
 ~  700-800 ml sultinio
150 ml. raudono vyno
1 v.š.  raudonojo curry pastos (jei norima aštrumo)
3-4 v.š. kefyro*
~ 100 g. koncervuotų baltų (ar raudonų) pupelių 
~ 100 g. koncervuotų pomidorų
Druskos, pipirų, džiovintos kalendros
Alyvuogių aliejaus

Bulvių košei: bulvių, pieno, sviesto.

Mėsą susipjaustyti smulkiais gabaliukais. Sumaišyti miltus su trupučiu druskos ir 1 v.š. kalendros. Mėsą sudėti į patvarų maišelį, pilti miltus ir viską gerai papurtyti, kad kiekvienas gabaliukas apsiveltų miltais.
Morką susitarkuoti, salierą susipjauti smulkiai, papriką pailgomis juostelėmis, svogūną pusžiedžiais. 

Troškinį gaminau ketaus puode. Į puodą pilti alyvuogių aliejų, gerai įkaitinti ir sudėti svogūno žiedus. Pastoviai maišant pakepinti kol suminktštės. Juos atidėti į dubenėlį, ir sudėti mėsą. Jei kibs prie dugno, įpilti jau pasiruošto sultinio, ir pastoviai maišant pakepinti mėsą kelias minutes. Sudėti cyrry pastą, viską permaišyti, tada sudėti visas susmulkintas daržoves išskyrus pupeles. Sudėti pomidorus, supilti vyną, bei sultinį ir leisti užvirti. Dėti puodą į orkaitę 180 laipsnių ir palikti apie 40 minučių. 
Po 40 min. permaišyti viską, jei truks skysčio, pripilti vandens,  sudėti pupeles, bei kefyrą, viską permaišyti ir dar leisti pasitroškinti apie 30- 40 minučių. 

Pasiruošti bulvių košę kol troškinys baigs troškintis.Labai tinka ir prancūziškas batonas vietoj bulvių košės, tas paažiukas pasimirkyti mmm :))

*Vietoj kefyro galima pilti grietinėlės, ar porą šaukštų grietinės. Čia toks troškinys, kad galima dėti kas patinka ir ko yra šaldytuve. 

5 komentarai:

  1. o jus ir valgot is tokiu mazu indeliu ar cia tik nuotrauko?

    AtsakytiPanaikinti
  2. :D Taip, tuo kartu iš tokių ir valgėm. Argi būtina prisikrauti lėkštes, kad kristų? o čia gražu, jei nori,gi visada galima pakartoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. gaminimo aprasyme neradau kur kefyra panaudoti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kefyras (ar grietinė, grietinėlė) yra paminėtas šiame sakinyje:

      "Po 40 min. permaišyti viską, jei truks skysčio, pripilti vandens, sudėti pupeles, bei kefyrą, viską permaišyti ir dar leisti pasitroškinti apie 30- 40 minučių. "

      Panaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...