2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Ryžių pudingas



Reikės:

1 dalies* desertinių ryžių
3 dalių pieno 
1 v.š. rudojo cukraus (pagal skonį pasireguliuoti kiek)
2 pagaliukų cinamono
2 gvazdikėlių 
2 kardamono sėklų

* Jei imamas 1 puodelis ryžių, tai atitinkamai 3 puodeliai pieno.
Pieną užvirinti su prieskoniais bei cukrumi, suberti ryžius. Leisti pradėti virti ir sumažinti ugnį iki minimumo. Pastoviai maišant virti ryžius apie 30-40 min, arba kol nebeliks pieno ir ryžiai bus minkšti.
Prieš patiekiant išimti gvazdikėlius, cinamoną bei kardamoną. 

Žinoma, nebūtina dėti prieskonių, man patinka tai aš juos dedu visur beveik.

Patiekti pagal pageidavimus :) Mes valgėme su braškėmis bei mėlynėmis.
Su braškėmis skaniau! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...