2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Kokosinis pyragas


Drėgnas, minkštas, kvapnus, į antrą ir trečią dieną kažkodėl atrodė, kad yra varškės! Kepčiau antrą kart, vertas dėmesio. 
Receptas iš čia. Net neabejoju, kad šokoladas ant viršaus čia puikiai tinka, aš neturėjau tuo metu, padariau citrininį užpilą, kuris mano skoniui taip pat puikiai tiko, suteikė gaivumo.

Puodelis 200 ml

Reikės:

300 g. miltų

1 1/2 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
250 g. cukraus (cukraus dėjau 180 gr. ir likusius gramus dėjau daugiau kokoso)
170 g. sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto
3 kiaušinių
230 ml. kefyro
1 puodelio kokoso drožlių
Ant viršaus pyliau:
5 valgomus šaukštus citrinos sulčių sumašytų su 2 valgomais šaukštais cukraus pudros  bei  2 v.š. kokosų drožlių.

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei druską. Kitame dubenyje išplakti sviestą su cukrumi (sviestą tirpdžiau mikrobangėje), sudėti vieną po kito kiaušinius ir išplakti iki purumo. Supilti kefyrą, vanilę bei miltus ir gerai išmaišyti, galiausiai įmaišyti kokoso drožles ir viską gerai permaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Į kepimo indą įtiesti popierių, supilti pyragą. Kepti apie 35-40 minučių, gali prireikti ir ilgiau, jei jūsų kepimo indas daugiau į aukštį, nei į plotį. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Tik iškeptą pyragą aptepti pasiruoštu glaistu iš citrinos sulčių, cukraus pudros bei kokosų. Viską tiesiog užpilti ant pyrago ir peilio pagalba ištepti visą paviršių. Leisti pyragui atvėsti. Turiu pripažint, šiltas jis taip pat skanus...


Sekančią dieną daviau paragauti draugei, jos komentaras buvo "oo, su varške!? " nežinau kodėl, bet tikrai, jis sekančią ir dar sekančią dieną taip keistai skaniai priminė varškę.. mistika, nes jos čia nė kruopelės :) Gal tik mums?

9 komentarai:

  1. chichi nu tikrai jis man pasirode kad su varske☻ skanutis skanutis darysiu ir as.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jūsų tinklaraštis buvo pažymėtas:
    http://ritosvirtuve1.blogspot.com/2013/02/the-blogger-tag-liet-tinklarastininku.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. o jei kokią užduotį čia man davėt :)) nu reiks susikaupt ir atsakyt!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kepiau šiandien šį pyragėlį, apgaulingas velniūkštis - įbedu pagaliuką, švarutėlis. Traukiu lauk, tai gerai kad bais ėdri esu ir nesulaukiu kol atšala, iškart ragaut noriu - prapjaunu - košeliena centre. Nu galvoju gal įbedžiaus šonan. Pažiūrėsiu galvoju dar, akurat - bedu dar - sausas. Tai mikliai kišau atgal su išpjautu kampu :D

    nežiūrint visko - nu skanus, tikrai skanus! Ačiū už idėjų dalinimąsi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi prajuokinot :D
    tai gerai, kad laiku pastebėta, o taip prapjovus ir vidurys šlapias.. būtų nekas :)

    Nepaisant tokios mažos nesėkmės, džiugu, kad patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  6. tai tik prapjovus ir pamaciau, kad slapia, visai slapia :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. praleidau porą žodžių :DD turėjau omeny o taip prapjovus prieš svečius kokius, ir tada pamatai kad šlapias... :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. aciu uz recepta. labai greit paruosiamas ir skanus pyragas :)

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...