2013 m. vasario 22 d., penktadienis

Mozarelos ir pomidorų kąsneliai


Kai dariau fetos keksiukus  vis kirbėjo mintis pabandyti ir su mozarela. Tad pasitelkiau fantaziją ir kitą dieną  panašiu metodu išbandžiau ir su mozarela. Mums patiko gal ir labiau, nei su feta. Šie lengvesni, tokie minkštesni, ne tokie sodrūs sakyčiau. Bet kitaip nei fetos, su mozarela skaniau valgėsi atšalę.

Reikės:

Pakelio sluoksniuotos tešlos
1 didelio rutulio mozarelos sūrio
7-8 vyšninių pomidoriukų
1 v.š. parmezano sūrio
Didelės saujos šviežių bazilikų
Šiek tiek druskos ir pipirų paskaninti
Žiupsnelio juodgrūdės
1 kiaušinio 

Mozarelą susipjaustyti smulkiais gabaliukais, pomidoriukus padalinti išilgai į 4 dalis, bazilikus susismulkinti. Dubenėlyje atskirai lengvai išplakti kiaušinį. Į atskirą dubenį sudėti sūrį, pomidorus, baziliką, paskaninti pipirais bei druska, jei turima, žiupsneliu juodgrūdės, berti tarkuoto parmezano (dėl skonio). Pamažu pilant įmaišyti kiaušinį, kad masė gerai apsijungtų. Viso kiaušinio gali nereikti kadangi iš pomidorų išsiskiria sultys,  todėl reiktų pilti ir žiūrėti, kad masė būtų pakankamai tiršta dėti kaip įdarą.
Jei taip atsitiks, kad bus per skysta, reiktų pridėti daugiau baziliko smulkinto, jei jo nebėra, tiktų maau, ir šaukštas džiuvesėlių.

Tešlą išspausti stikline, didesne nei keksiukų formos. Į vidų pridėti įdaro. kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes. Leisti atvėsti prieš ragaujant, nes viduje esančios pomidoro sultys gali nudeginti!
Jei gerai prisimenu, gavosi 13 ar 14 tokių nedidelių keksiukų.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...