2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Vištienos kepsneliai su sūriu


Reikės:
  • Vištienos krūtinėlės
  • Kelių v.š. tarkuoto sūrio
  • 1 kiaušinio
  • Prieskonių vištienai
  • Džiuvesėlių ir kukurūzų miltų apvoliojimui
 Vištieną perpjoviau per pusę, gerai išmušau per maistinę plevelę ir apipjoviau, kad būtų vienodo dydžio. Gerai paprieskoniavau ir palikau kelias valandas pasimarinuoti (naudojau karį, druską pipirus, šiek tiek dž. baziliko bei muskato riešuto).
Džiuvesėlius sumaišiau su kukurūzų miltais (2:1 santykiu, daugiau džiuvėsių).
Ėmiau vieną gabaliuką vištienos, dėjau tarkuoto sūrio į vidurį, neprikraunant per daug ant kraštų, kitą gabaliuką ant viršaus, ir gerai suspausti ties šonais.
Merkti į kiaušinio plakinį, apvolioti džiuvesėlių ir miltų mišinyje ir kepti keptuvėje ant mažos ugnies kol gražiai apskrunda.
Valgiau su salotomis.


2 komentarai:

  1. Nesupykit, grange, bet antroji nuotrauka man visai neestetiška... :(
    Nors receptas - geras, aš ir pati panašiai darau - tik į vidų dedu olandišką tarkuotą sūrį su česnakais ir majonezu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nepykstu, na sena nuotrauka, sutinku sūris atrodo gal nelabai kaip išbėgęs, pagaminsiu dar kartelį kada ir pakeisiu receptą.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...