2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Panyras

Receptas iš čia


Visiškai pamiršau padaryti normalią foto, tik paruošto.. čia jau su prieskoniais sumaišytas pyragui, kuris bus vėliau...

Bet pasidalinsiu idėja, ji nebenauja, bet man labai patiko. Ta konsistencija, minkštutė, tokia kaip švelni varškytė, aš pusę suvalgiau taip..

o dariau taip:

Pieno litrą užvirinau, vis maišydama kad nepritrauktų, pyliau 1 citrinos sultis, ir pamažinus ugnį dar pakaitinau, kol susidarė gumuliukai.
Ir viskas, perkošiau per marlę, ir turėjau šviežią panyrą. Keista taip vadinti, priminė tikrai švelnią malonią varškytę.
Jei jį dėti į indą ir suslėgti, gautųsi sūris.
Iš litro pieno gavosi apie 200 gramų.

Ką dariau su prieskoniais ir koks pyragas, bus sekančiame įraše :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...