2015 m. gruodžio 17 d., ketvirtadienis

Trintų daržovių sriuba


Ar kada bandėt sudėti visas turimas daržoves šaldytuve ir tikėtis skanios sriubos? Taip? Ir kaip gavos?
Ne, tai pabandykit :)) Aš kažkaip nesitikėjau visiško fiasko, bet ir negalvojau kad gali būt taip gerai! Tokia šildanti, tiršta, kvapni, sunkiai nusakomo skonio kas joje yra..... O po teisybei, tai bandau ištuštinti šaldiklį, ir ten gulėjo moliūgas, kuris prašėsi sunaudojamas, indelis šaldyto daržovių sultinio, šaldytuve voliojosi kelios brokolio šakutės likusios nuo vakarienės, nežinia kada prapjauta paprika ir pradėjusi raukšlėtis kaip šimtametė senutė...

Savo trintai sriubai naudojau: kelias šviežio brokolio šakutes, 2 bulves, nemažą saują šaldyto moliūgo, 1 raudoną svogūną, didelę saują šviežių špinatų, pusę raudonos paprikos.
Dar prireiks alyvuogių aliejaus ir sviesto, riebios (arba ne) grietinėlės, prieskonių.

Viriau daržovių sultinyje ir paskaninau labai neriebia grietinėlė bet labai riebiu parmezano sūriu.

Į puodą dėti šiek tiek sviesto ir 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus (kažkur skaičiau apie tokią kombinaciją). Visas daržoves kas pjaustoma, susipjaustyti, ir berti į puodą,išskyrus špinatus,  paskaninti druska, pipirais, dar bėriau ir aštriosios paprikos, ir pastoviai maišant pakepinti.Galiausiai sudėti špinatus,  pilti daržovių sultinio (aš turėjau šaldyto kažkada virto iš daržovių) ir virti kol suminkštės bulvės, kitos daržovės išvirs greičiau.
Viską sutrinti blenderiu, supilti grietinėlę, jei dar reikia paskaninti prieskoniais ir tiekti į lėkštę su tarkuotu parmezanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...