2015 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Purūs blynai su obuoliais ir cinamonu


 

Nežinau kaip jums, bet man blynai su uobuoliais vieni skaniausių, jei ne patys skaniausi. Nekepu jų dažnai, todėl pasiilgstu kartas nuo karto..
Patinka tokie storliukai purūs su dar jaučiamais obuolių gabaliukais. Tiek dar karšti, tiek šalti, niom niom.
Šį kart bėriau cinamono, juk obuoliai su cinamonu puikiai dera!

Tikslių kiekių niekada nematuoju, juk tai blynai! :)

Reikės:

2 kiaušinių
Apie 400 ml pieno
1 didelio obuolio
Žiupsnelio druskos
Cukraus ir žiupsnelio cinamono
Miltų sumaišytų su kepimo milteliais (naudoju self raising flour, tas pats gausis įmaišius šaukštelį kepimo miltelių į eilinius miltus)


Kiaušinius gerai išplakti, pilti pieną, tiesą pasakius nematavau, tiesiog pyliau "iš akies".
Obuolį nuluptį ir supjaustyti mažais gabaliukais. Kam nepatinka pjaustyti, obuolį galima tarkuoti. Man patinka dar jausti keptus obuolio gabaliukus.
Berti žiupsnelį druskos, maždaug 1-2 v..š. cukraus ir 1 a š. cinamono.
Viską išmaišyti ir maišant berti miltus. Turi gautis tiršta tešla, bet dar lengvai krentanti nuo šaukšto.
Gerai išmaišyti ir palikti tešlą pastovėti ~ 15 min.
Tešlospaviršiuje pradės matytis "akytės" nuo kepimo miltelių, esančių miltuose.

Gerai įkaitinti keptuvę, šiems blynams reiks riebalų, tad pilti aliejaus ar kokosų aliejaus, norintiems sveikiu.
Dėti po šaukštą blynų ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai pakils ir paskrus.
Skanaus!


Nuo šiol visada kepsiu su kepimo milteliais, nes blynai tikrai purūs minkšti, ir cinamonas čia puikiai derėjo. Patiekti su mėgstama uogiene, grietine, medum ar klevų sirupu! Ar tiesiog valgyti vienus, nagi skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Bananų duona - keksas

Labai sunku patikėti kad praėjo daugiau nei metai. Daugiau nei metai, kai nieko naujo nerašiau...bet  nereiškia, kad negaminau, tiesiog, gyv...