2015 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Makaronų užkepėlė


 Čia tokia priešistorė ir atsiradimas šios "apkepėlės"....
Kažkurią čia dieną turėjau gal tris šaukštus likusio mėsos troškinio, ir dar saujelę virtų makaronų kuriuos naudojau salotoms, šaldytuve mėtėsi mozarelos pakelis... Grįžę po darbo galvojom ką čia staigiai suvalgyt, sakau bandysiu sumest viską, vistiek gal bus skanu... Na ir buvo, buvo skanu, kad net maniškis prašė prisiminti tą receptą ir kitą kart padaryt specialiai :)

Taigi vakar gaminau. Viską nuo pradžių ne tik iš likučių :)

Mėsos dalį tai manau galima pakeisti ir faršu, parašysiu kaip dariau aš.

Reikės:

Mėgiamų makaronų (aš naudojau mažyčius)
Mozarelos sūrio gabaliuko
Parmezano sūrio
Sovgūnų
Skiltelės česnako
Jautienos mėsos gabaliuko
2 morkų
Pomidorų piurės
Prieskonių mėsai
Druskos, pipirų

Pirmiausiai išsiverti makaronus ir palikti atvėsti. Perpilti šaltu vandeniu, kad nebūtų sukibę.

Pasiruošti mėsos padažą: mėsą supjaustyti kuo mažesniais gabaliukais, maždaug nago dydžio. Svogūną susimulkinti, česnaką išspausti ir sutarkuoti morkas.
Keptuvę ar storapadį puodą gerai įkaitinti su aliejumi, dėti mėsa, paskaninti prieskoniais ir apkepinti ant karštos ugnies.
Tada dėti spaustą česnaką, pjaustytą svogūną ir dar visą gerai apkepinti, berti morkas, dar paskninti druska ir pipirais, maišant kelias minutes apkepinti, tada pilti nemažai vandens ir sumažinus ugnį palikti troškintis +-  valandą pastoviai pamaišant, ir jei trūksta, pilti šiek tiek vandens.
Galiausiai pilti pomidorų tyrės, kiekis priklauso nuo mėsos, išmaišyti ir dar leisti pasitroškinti ~10-15 min. Tuo tarpu mėsa jau bus minkštutė, susijungus su morkom ir svogūnais.
Leisti padažui šiek tiek atvėsti.

Pasiruošti indą, kuriame kepsime. Į dugną dėti mėsos padažą, ant viršaus berti makaronus.
Užtarkuoti parmezano sūrio ir dėti gabaliukais plėšytą mozarelą.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje ~15 minučių, kol sūris gražiai išsilydo ir pradeda rusti.

Paprasta ir ganėtinai skanu :)
žinoma, paprasčiau kai jau yra likučiai kokio nors padažo ir makaronų, tai tik sudedi į indą ir į orkaitę, ir vakarienė kitokia nei vakar iš tų pačių produktų.



1 komentaras:

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...