2016 m. sausio 2 d., šeštadienis

Maltos mėsos ruliadas su špinatų įdaru


Reikės:

~500 g maltos mėsos (aš naudojau jautienos ir šiek tiek kiaulienos faršo)
1 kiaušinio
Prieskonių maltai mėsai
Druskos
Pipirų
2 v.š. tarkuoto parmezano sūrio
2 v.š. džiuvesėlių
Indelio rikotos sūrio (200 g)
~400 g špinatų, šaldytų arba šviežių
Rūytos šoninės juostelių (aš sunaudojau 4 pakučius)
Ryžių ar kito mėgiamo garnyro patiekimui

Pirmiausiai pasiruošti mėsą: faršą suminkyti su prieskoniais, mušti kiaušinį, berti tarkuotą sūrį ir džiūvėsius. Viską gerai išminkyti.

Rikotą sudėti į dubenį, paskaninti druska bei šv. maltais pipirais. Jei špinatai šaldyti, juos šiek tiek atitirpinti, sudėti į švarų rankšluostį ir kiek įmanoma išsunkti vandenį.Gausis toks vienas didelis "gumbas", ji kiek įmanoma smulkiau susipjaustyti peiliu.
 Jei špinatai šviežūs, susikapoti juos ir berti į rikotos sūrį.
viską gerai išmaišyti, galima permaišyti ir blenderiu, kad gautųsi vientisa masė.

Pasiruošti kepimo skardą, ją iškloti aliumino folija. Ant jos idėlioti viena šalia kitos šoninės juosteles ir paskirstyti faršą maždaug stačiakampio formos paliekant neuždengtą šoninę iš visų šonų. Ant viršaus sudėti pasiruoštą špinatų masę ir atsargiai prilaikant viską susukti į ruliadą. Jei trūksta, dar apdėlioti šoninės juostelėmis, galutinis variantas turi gautis kažkas tokio:

Kepti įkaitintoje orkaitėje (180-190 laipsnių) pirmas 30 minučių, tada ruliadą galima apsukti, kad gražiai apkeptų kitas šonas ir dar kepti apie 20-25 minutes priklausomai nuo viso susukto ruliado dydžio. Būtinai stebėkite pagal savo orkaitę.

Patiekti į lėkštę su pasirinktu garnyru.

2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Žinok ir buvo skanu! Man ir šaltas patiko, tik labai didelis gavos tai 3 dienas valgėm..

      Panaikinti

Bananų duona - keksas

Labai sunku patikėti kad praėjo daugiau nei metai. Daugiau nei metai, kai nieko naujo nerašiau...bet  nereiškia, kad negaminau, tiesiog, gyv...