2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

Varškėčiai orkaitėje


Receptas čia

Sakiau nekelsiu šito recepto (ne recepto, o foto), kol neiškepsiu kaip priklauso, bet visgi, pasidalinsiu, kad ir kiti iš mano klaidų (?) pasimokintų.

Receptas tai labai šaunus, sakyčiau, idėja puiki, labai greit pasidaro, ir keksiukai, ar varškėčiai, kaip kad autorė vadina, puikūs, jei jie gaunasi tokie, kaip autorės nuotraukoje :) :)

Reikės:

250 g. varškės
2 kiaušinių
2 v.š. grietinės arba natūralaus jogurto
3 v.š. miltų
2 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių



Galima naudoti mėgiamus priedus: razinas, šokolado gabaliukus, vanilinį cukrų ir pan. 

Gamyba labai paprasta.
Sudėti visus produktus į dubenį ir suplakti blenderiu iki vientisos masės. Tešlą išpilstyti į silikonines kepimo formeles ir kepti  200 C iš anksto įkaitintoje orkaitėje ~25-30 min.
Skanūs ir karšti ir šalti!

Kuom aš skundžiuos? ogi keksiukų išvaizda! jie akivaidžiai kitokie, nei recepto nuorodoj. Na, ne apšvietime gi esmė :)
Manieji tokie tarsi pasidengę plėvele, jei galiu taip pavadint, vidus minkštutis,šiaip jau, bet išorė ne tokia, kokia turėtų būti. Matosi ir iš blizgesio. Tai bandau suprasti kodėl? ir dar tas, kad subliuško, kai pradėjo kepti, kilo gražiai ir tik staiga bum visi sukrito (orkaitės neatidarinėjau). Aš manyčiau, jog jie kepė per karštai ir per ilgai. Greičiausiai, kad nereikia tų 200 laipsnių, net nežinau. Na dar ir orkaitę savo bandau kaltint...  Bandysiu dar kartelį, kad įsitikinčiau kame klaida, o jei kas keps, pasidalinkit įspūdžiais.
Ačiū!

8 komentarai:

  1. Aš šiuos varškėčius esu kepusi prieš 4 metus :) Tik receptas iš kito forumo. Jie visada man gaunasi, niekas nesubliūkšta, nesukrenta, neblizga :D Tik pas mane recepte nėra kepimo miltelių, manau, jie čia visai nereikalingi, ir kepimo temperatūra daug mažesnė. Šiaip labai patinka man šis receptas. Nesudėtingas, sumaišai greitai viską ir turi skanių varškėčių :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nu pabandysiu aš dar juos, bet man atrodo čia temperatūra kalta... bet jei autorė kepė taip,ir gavos, tai keista...

      Panaikinti
    2. Taip, autorė kepė ir jai gavosi :) Ir kepa labai dažnai :) Tiesa išvaizda kartais skiriasi. Jei naudoju jogurtą arba pasukas, varškėčiai labai iškyla, bet vėliau subliūkšta (nors skoniui tai nekenkia). O vakar kepiau su grietine, varškės turėjau tik 1 pakutį, t.y. 180 g, gavosi tirštesnė nei įprastai tešla, bet užtat varškėtukai liko putlučiai - gražučiai. Tiesa, blizgėjo. Pirmą kartą :) Štai šito tai jau paaiškint negaliu :)
      P.S. mane identifikuoja kaip anonimą :)
      Linkėjimai,
      Dailona

      Panaikinti
    3. Ačiū, Dailona, už komentarą. nabau čia viskas įtakojo, ir varškė kitokia, ir gal vat kad su jogurtu kepiau, reiks kitą kart su grietine pabandyt na ir orkaitė. Skonis tai tikrai geras, tik va išvaizda nelabai.

      Panaikinti
  2. O man jie atrodo idealūs! Atrodo nerealiai patraukliai. Kai nusipirksiu rusu parduotuvej varskes, tada kepsiu. Prizadu.
    O kad varskiniai kepiniai sukrenta, tai nieko tokio. Skonis nulemia viska.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nu gal per daug kabinėjuos prie jų, reik atiprašyt :) guli varškės pakelis šaldiklį, kepsiu aš dar kart,skanūs,tai nenuginčysiu, tiesa, pirma orkaitę reik susitvarkyt, nugi nebekepa, katastrofa :(

      Panaikinti
  3. Aš tai manau, kad išvaizda gali priklaustyti nuo orkaitės kepimo. Nes būna, kad praleidžia šilumą per kraštus arba kaitina daugiau nei kad nustatai. Bet man tai Jūsų varškėčiai atrodo idealiai. Reikės išbandyti ir man juos išsikepti. O jei įdėsiu į popieriukus kaip keksiukus, tai neprilips?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ehm nežinau ar neprikibtų, nes nėra riebalų, reiktų pabandyt, nedrįstų sakyti nieko.. bet jei ir kažkiek prikibs,tai gal labai nesugadins.

      Panaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...