2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

Moliūgų keksiukai


Šitie keksiukai kepti ne kartą ir ne du!  Tikrai puikūs, minkšti, kvapnūs, tokie lnk drėgnesnių, bet ne šlapi. Nuotraukoje Kalėdinė versija :) t.y. kalėdinėse formelėse.
Ragavau ir kekso versiją, taip pat šauniai išeina, bet keksiukai skaniau valgosi.
Draugė, sakė, kepė ir su morkom, manau taip pat pabandysiu.

Reikės: 

150 g. miltų (kepiau ir su kvietiniais ir su speltos miltais, abieji skanūs)
150 g. cukraus (mėgstantiems saldžiai tiek, aš darau su ~60-70 g.)
250 g. tarkuoto moliūgo
2 kiaušinių
100 g. sviesto
1.5 a.š. meduolių prieskonių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos

Naudojau rudąjį cukrų ir meduolių prieskonius, dėl to manieji gavos tamsūs.
Dar bandysiu vietoj sviesto naudoti kokosų aliejų, padaryti visai sveiką variantą :)

 Sausus ingredientus sumaišyti. Sviestą ištirpinti, kiaušinis išplakti, supilti atvėsusį tirpintą sviestą. Moliūgą sutarkuoti, jei per daug skysčio, jį nupilti (man porą kart net reikėjo pridėt kelis v.š. vandens nes gavosi per tiršta masė, visai nebuvo sulčių moliūge). Sviesto mišinį pilti į sausus ingredinetus, galiausiai sudėti tarkuotą moliūgą. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
Supilti į keksiukų formeles ar vieną didelę formą ir kepti ~40-45 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Tikrinti mediniu pagaliuku, kol jis nebekibs, bus iškepę.
Skanaus! Man jie skaniausi turbūt antrą dieną, tokie purūs kvapnūs ♥ Laikyti uždarame inde, tikrai išsilaikys nesukietėję 3-4 dienas, daugiau nebeliks :)


5 komentarai:

  1. Gražios kalėdinės formelės ;) Gal reiks pabandyt, turiu moliūgo šaldiklyje. Bet jaučiu, kad aš viena juos ir valgysiu, nebus norinčių prisidėti :D Vyrui nepatiks jau žinau :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o tu nesakyk, kad su moliūgu :D gal apgausi. bet suvalgysi ir viena, ne tiek baisiai daug iš tos normos gaunas ;)

      Panaikinti
  2. Jam ne tiek moliūgas nepatinka, kiek meduolių prieskoniai ir neaiški ruda spalva :)))) Bet pabandysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aa prieskoniai, tai nedėk jų visai. Draugė kur kepė kaip keksą nedėjo visai prieskonių ir gerai žinok. ir baltą cukrų naudok, tada bus gelsvi tik nuo mandarinų.

      Panaikinti
    2. oi kad parašiau :D mandarinų :D prieš akis guli tai ir rašau.... moliūgo turiu omeny!

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...