2015 m. sausio 12 d., pirmadienis

Pyragas su speltos miltais


Su speltos miltais dar tik badau susidraugauti. Ir sekas visai neblogai, ir kepiniai visai skanūs, ir bandau patikėti, kad šiek tiek sveikesni, nei su eiliniais miltais.
Šį pyragą nužiūrėjau kepant mano vyriškio seserį. Tikslių proporcijų nebuvo, viskas "iš akies" tai teko kepti kelis kartus, kol radau, mano manymu, tinkamas proporcijas.. nors.. vieną kart pyragas gavos katastrofa, drėgnas, neiškilęs, bt įtariu, kad įtakojo per riebus kokosų pienas.

Taigi, reikės:

Puodelis 200 ml

2 puodelio speltos miltų (gali prireikt dar šaukšto kito papildomai)
3 kiaušinių
Šviežios vanilės ankšties (arba vanilinio cukraus/sirupo)
2 v.š. datulių sirupo
3-4 v.š. agavos sirupo (neturintiems, keisčiau klevų sirupu arba skystu medumi)
200 ml. kokosų pieno (bet ne kremo)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
mažas žiupsnelis muskato

Šokolado glaistui šokolado ir pieno, bei riešutų papuošimui arba pagal pageidavimus.

Kiaušnius išplakti, pilti sirupus, vanilės ankštį išskrobti arba pilti tiesiog vanilės sirupą, supilti kokosų pieną ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
Viską išmaišyti iki vientisos konsistensijos.
Saldumą pyragui duoda datulių ir agavos sirupas. Datulės dar ir gražią rudą spalvą.
Kepti pyragą apie 25 min 180 laipsnių orkaitėje, stebėti kol gražiai pakils ir nebekibs paglaiukas.
Kepiniai su speltos miltais iškepa greičiau!

Atvėsusį pyragą aptepti tirpintu šokoladu su šlakeliu pieno, apdėlioti riešutais.

Pyragas panašus į meduolį sakyčiau, nėra drėgnas, bet ir ne sausas, tikrai galima valgyti vieną.

5 komentarai:

  1. Pyragas atrodo labai viliojančiai! O kuo pakeisti datulių sirupą? Agavų parašei kuo keist. Tik reiks speltos miltų nusipirkt ir nors iš pusės normos išsikept, nes vėl aš viena valgysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. geras klausimas... dabar kai turėjau, tai dėjau, bet šiaip toks dalykas, kurio nelabai kur daug naudosi. jis dėl spalvos ir saldumo dar kitokio,tai pilčiau turbūt medaus dar papildomai uos šaukštus ir viskas.
      arba kelias datules sutrint su blenderiu dėl spalvos ir skonio gal..

      Panaikinti
  2. Gal medų tada dėsiu arba su datulėm pabandysiu, matysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man speltos miltai visiskai nepatiko. Kiek ka su jais kepiau, tada kepiniai per trapus gavos. Duonas kepant su jais, negalima perminkyt, dar ka kepant vel atkreipt demesi reikia. Nepraktiski rupuzes 😝

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nu va kaip kam matai.gal prirpast reikia. aš kažkaip pradėjau pamėgt, nu aišku, pati duonos nekepiau dar tai kaip su ja dirbas vėl kitas reikalas. kolegė davė paragaut naminės duonos, keptos su maištytais baltais ir pilno grūdo speltos miltais, tai pasaka, galima vieną valgyt, labai patiko!

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...