2014 m. lapkričio 30 d., sekmadienis

Vištiena Tikka Masala

 

2 porcijom reikės:
 
1 vištienos krūtinėlės
1 vidutinio dydžio svogūno,
~150 g. natūralaus jogurto (arba kokosų pieno)
Česnako skiltelės
Druskos
Šviežių petražolių (arba kalendros, bet man ji šviežia nelabai, tai naudoju petražoles)
Aliejaus kepimui
Truputis citrinos sulčių
1-1,5 v.š. tikka masala prieskonių (aš naudoju jau sumaišytus, neturintiems, juos galima susimaišyti iš paprikos, kumino, kalendros, malto kardamono, džiovinto imbiero ir šiek tiek pipirų)

Ryžių ir/ar lavašo patiekimui.

 
Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, apšlakstyti citrinų sultimis, paskaninti druska.
Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepinti keptuvėje kol visai suminkštės ir paliks skaidrus.
Vištieną apkepti keptuvėje ant trupučio aliejaus, suberti masala prieskonius, sudėti apkeptus svogūnus, pilti truputį vandens, jei norima daugiau padažiuko, dar patroškinti ~5 min., galiausiai dėti susmulkintas petražoles, pilti jogurtą (ar kokosų pieną) ir dar kelias min. maišant patroškinti. Jei pilsite kokosų pieną tai galima ir kiek ilgiau, jogurto nereiktų perkaitint, nes sutrauks. 
Išsivirti ryžius ir patiekti su padažu. Tai kvapnus aromatingas, Indiškas vištienos patiekalas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...